Samsun Otizmli Çocuklar Derneği ile Özel Varyant Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle eğlence düzenlendi.
Samsun Mavi Işıklar Engelliler Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi Kampı’nda düzenlenen eğlenceye Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın eşi Fatma Taşçı, Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Meryem Gezer Sevinç, Özel Varyant Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Özlem Temiz, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.
Eğlence öncesi konuşan Özel Varyant Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Özlem Temiz, “Samsun’da 34 tane özel eğitim merkezi var. Her bir çocuğumuzun ayrı ayrı özel yetenekleri var. Bizde bunu çocuklarımıza imkanlar sağladıkça gördük. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Ne zaman aradıysam hep desteklerini gördük” dedi.
Dünya Otizm Farkındalık Günü’nü kutlayan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Programlar yapmak önemli ama ailelerin otizmli çocuklarıyla buraya gelip katılmaları çok daha önemlidir. Bu tesisimiz yaklaşık 3 senedir hizmet veriyor. Burada 20 tane çocuklarımızın ve ebeveynlerimizin kalabileceği bungalov tarzı konaklama tesisimiz var. Onun önünde de havuzumuz var. Bu tesislerimize yurt dışından gelen ailelerimiz var” dedi.
Konuşmaların ardından otizmli çocuklar çalan müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendiler.