Eğitim ve öğretime yıl boyunca destek veren Karşıyaka Belediyesi, sezonu başarıyla tamamlayan öğrencileri de unutmadı. İlçedeki 20 lisenin birincisine, karne hediyesi olarak bisiklet hediye edildi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Başarı sadece notlarla sınırlı değildir. Çocuklarımızı, sosyal açıdan da beslemeli ve iyi birer vatandaş olarak yetiştirmeliyiz" dedi.
HEDİYELER SEVİNDİRDİ
Latife Hanım Anı Evi’nin bahçesinde gerçekleştirilen karne törenine; okul birincisi öğrenciler, öğretmenleri ve aileler de katıldı. Başkan Akpınar, başarılı öğrencilere bisikletin yanı sıra, teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler de dağıttı. Öğrencilerle bol bol fotoğraf da çektiren Akpınar, aileleri de kutladı.
“GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ”
Tüm lise birincilerine karne hediyelerini takdim eden Başkan Akpınar, “2014 - 2015 eğitim ve öğretim yılını başarıyla tamamlayan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Özellikle kız öğrencilerimizin başarıları bizleri çok mutlu ediyor. Günümüzde kadın olmanın gerçekten zor olduğu bir ortamı yaşıyoruz. Bu şartlarda elde ettikleri başarılarla geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan tüm öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Gençlerimizi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bisikletle ödüllendirmeyi tercih ettik. Çevreci bir kentte yaşıyoruz, çocuklarımızın da bisiklet kullanma alışkanlığı kazanmasını istiyoruz” dedi.
“BAŞARI NOTLA SINIRLI DEĞİL”
Başarının sadece notla ölçülmemesi gerektiğini de belirten Başkan Akpınar, “İki çocuğum var, ikisi de yüksek not alıyorlar. Ancak, başarının notla sınırlı olmadığını düşünüyorum. Çocuklarımız yarış atı olmamalı, sosyal insan olmalı. Bizim çocuklarımız; Türkiye’yi, Cumhuriyeti’ni, yaşadığı kenti seven, bu iyiliklerini de notlarla süsleyen çocuklar. Kötü olan notlar da bir gün iyileşir. Tüm çocuklarımızı gayretleri için kutluyor, iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.