Ordu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Koyun Yetiştiriciliği" paneli düzenlendi.
Ordu’nun Kabataş ilçesinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Kabataş Kaymakamı Engin Avcı, Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak ve çok sayıda yetiştirici katıldı. Panelde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Tütüncü, Prof. Dr. İsmail Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Uğurlu panelist olarak görev aldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, "2002 yılında Ordu tarımına yapılan tarımsal destek miktarı 25 milyon lira iken, bugün 300 milyon liranın üzerine çıkmıştır. Bu desteklerin içinde 10 milyon liranın üzerinde bir rakam hayvancılığa verilmiştir. Hayvancılığa ayrılan destek ise 2 milyon lira küçükbaş hayvancılığa verilen desteği oluşturmaktadır. Bakanlığımız tarafından 2008 yılından itibaren yetiştiricilerimizin faydalanmakta olduğu Anaç Koyun Keçi Desteklemesi kapsamında bu güne kadar yetiştiricilerimize 4,3 milyon lira katkı sağlanmıştır" dedi.
Panelistler tarafından "İç Hastalıkları, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları ve Zootekni" konularında koyun yetiştiricilerine bilgiler verildi. Panelin ardından Kabataş ilçesinde "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" kursuna katılarak sertifika almaya hak kazanan 20 yetiştiriciye sertifikalarının verilmesi ile program sona erdi.