Adana’da gerçekleşen Türkiye Yıldız Kızlar Hentbol müsabakalarında Eskişehir’i mağlup ederek şampiyon olan İzmir Bornova Mevlana Ortaokulu yöneticileri, antrenörler ve sporcular Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.
27 Mayıs 2 Haziran tarihleri arasında Adana Serinevler Spor Salonu’nda gerçekleşen turnuvada rakiplerini yenerek şampiyonluğa ulaşan Mevlana Ortaokulu sporcuları, Antrenör Muhsin Devrim, Beden Eğitimi öğretmeni Özkan Yeter ve sporcular Başkan Sözlü’yü ziyaret ederek, şampiyonaya verdikleri destekten ötürü teşekkür ederek plaket verdi.
Başkan Sözlü, kendilerini ziyaret eden okul takımına teşekkür ederek, “Sağlıklı bir nesil yetiştirmemiz için sporu mutlaka önemsememiz gerekiyor. Spor, aynı zamanda gençlerimizi ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruması açısından da hayati önem taşıyor. Düzenli ve disiplinli spor yapan bir genç ve çocuk, kötü alışkanlıklara kolay kolay meyil vermez. Türkiye Cumhuriyeti’nun Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatük’ün, ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözünden esinlenerek, biz de Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, özellikle amatör spora destek veriyoruz. İzmir’den gelip Adana’da şampiyon olan çocuklarımızı kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.