MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, gittiği su parkında yaşamını yitiren 10 yaşındaki Tanzel Tuna Şendil'e yapılan otopside, kalp krizine bağlı suda boğulma sonucu öldüğü belirlendi. Şendil'in adli tıptaki otopsinin ardından cenazesini alan ve acılarının büyük olduğunu belirten amcası Ali Şendil, su parkının olayla ilgili bir ihmalinin olduğunu düşünmediklerini söyledi.
İstanbul'dan geldikleri Bodrum'da bir haftadır annesi Hülya Şendil ile tatil yapan Tanzel Tuna Şendil, dün öğle saatlerinde Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki bir su parkına gitti. Burada yaklaşık iki saat boyunca annesiyle eğlenen Şendil, bir ara tek başına su kaydırağından kaydı, ancak sudan çıkmadı. Şüphelenen Hülya Şendil, havuzun kenarına gittiğinde oğlunun suyun içinde hareketsiz durduğunu farketti. Suya atlayan Şendil, çevredekilerin de yardımıyla oğlunu sudan çıkartıp, ilk müdahalede bulundu, suni teneffüs yaptı.
Durumu ağır olan Şendil, bu sırada su parkı yetkililerinin çağırdığı ambulansla Özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Şendil, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
ÖLÜM NEDENİ KALP KRİZİNE BAĞLI BOĞULMA
Şendil'in cesedi kesin ölüm nedenini tespiti için otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Çocuğun cenazesi, yapılan otopsinin ardından bugün annesi Hülya Şendil, ağabeyi Taha Şendil (18) ve amcası Ali Şendil tarafından alınıp, toprağa verilmek üzere Milas-Bodrum Havalimanı'ndan uçakla İstanbul Kurtköy'e götürüldü. Ali Şendil, Muğla Adli Tıp Kurumu'nun ön otopsisi sonucunda yeğeninin kalp krizine bağlı suda boğulma sonucu yaşamını yitirdiğini öğrendiklerini söyledi. Su parkının bu olayda bir ihmali olduğunu düşünmediklerini belirtti. Şendil'in otopsisinde vücudunda herhangi bir darp, çarpma veya yaralanmaya rastlanmadığı da öğrenildi.
"SUYUN ÜZERİNDE HAREKETSİZ DURUYORDU"
Öte yandan, olayla ilgili soruşturma sürerken, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü, 4'ü su parkı çalışanı 7 kişinin ifadesine başvurup, serbest bıraktı. İfadesine başvurulan ve açık ismini vermek istemeyen görgü tanığı A.D., "Çocuğun bir anda suyun üzerinde hareketsiz durduğunu fark ettik. Kimse önce durumun ne olduğunu anlamadı. Ne bir bağırma ne çırpınma vardı. Sadece yüzükoyun, ters dönmüş, hareketsiz halde duruyordu. Hemen çocuğu havuzdan çıkardık. Önce annesi sonra da 112 Acil Servis ekipleri ilk müdahalede bulundu" dedi.

FOTOĞRAFLI