Mesut MADAN/BURDUR, () - TRABZONSPOR'un efsane oyuncularından Hami Mandıralı, Trabzonspor'un bu sezon iyi bir kadro kurduğunu belirtirken, son haftalarda alınan yenilgilerin bu kadroya yakışmadığını söyledi. Mandıralı, "Bu kadro daha iyi işler yapmalı. Çünkü Trabzonspor kadrosunda böyle bir güç var, yetenek de var" dedi.
Eski milli futbolcu ve teknik direktörler Hami Mandıralı ile Necati Özçağlayan, Burdur'daki Trabzonspor Futbol Okulu'ndaki sporcularla bir araya geldi. Sporcularla sohbet eden Mandıralı ve Özçağlayan, başarılı olmaları için çok çalışmaları ve hedefleri olması gerektiğini söyledi. Mandıralı ve Özçağlayan, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Mandıralı sporcuların oynadığı maçın da başlama vuruşunu yaptı.
'MAĞLUBİYETLER BU KADROYA YAKIŞMADI'
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hami Mandıralı, Trabzonspor'la ilgili konuştu. Trabzonspor'un bu sezon iyi bir kadro kurduğunu aktaran Mandıralı, "Bireysel olarak iyi oyunculardan kurulu bir kadrosu var. Fakat takım olma konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Sezon başı alınan puanlar çok sevindiriciydi. Daha sonra 4 hafta alınan mağlubiyet, bu kadroya yakışmayan sonuçlardı. Son maç ile bir nebze moraller yerine geldi. Bu kadro daha iyi işler yapmalı. Çünkü Trabzonspor kadrosunda böyle bir güç var, yetenek de var. Biraz daha arkadaşlık duygusunu geliştirmeleri, takımdaşlık ruhunu geliştirmeleri, iyi arkadaş olmaları lazım. Birbirlerine saha içinde destek vermeleri lazım ve olaylardan da uzak durmaları lazım. Çünkü takım olmak bunları gerektirir. Trabzonspor da güçlü bir takım. Güçlü oyuncu grubundan oluşan bir takım. Bu kadronun performans olarak daha iyi şeyler vermesi lazım. Bunu yapacak güçlerinin olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra da yapacaklardır. Çünkü taraftarlar üzülüyor, camia üzülüyor" dedi.
'BEŞİKTAŞ DAHA ÖNDE'
Şampiyonluk yarışıyla ilgili değerlendirmede bulunan Hami Mandıralı, Beşiktaş'ın oyun olarak diğer takımlardan daha önde olduğunu kaydetti. Mandıralı, "Yarın ne olur onu bilemeyiz ama Beşiktaş takım olma olgusunu sahaya yansıtma olarak diğer takımlardan daha önde. En son dünkü maçta da gördük ki resim net bir şekilde ortaya çıktı. Beşiktaş'ta çok iyi arkadaşlık, dostluk var. Zaten yetenekli bir grup, bu olgular saha içinde birleşince iyi takım oluyorsunuz ve kazanma şansınız fazla oluyor. Beşiktaş bunu iyi yapıyor. Ama şampiyonluk için bunu konuşmak erken tabi" diye konuştu.
'TÜRK FUTBOLU ADINA SEVİNDİRİCİ'
Milli takımın Avrupa Şampiyonası'na katılmasına ilişkin de konuşan Hami Mandıralı, şöyle dedi:
"Allah'tan bir şey isteseniz son bir ay içinde anca bu kadar olabilir herhalde. Hem milli takımımız play-off oynamadan Fransa'ya, şampiyonaya gidiyor. Hem kulüp takımlarımız Avrupa kupalarında, Şampiyonlar Ligi'nde son bir ay içindeki maçlarını kazandılar. Bu çok sevindirici. Türk futbolu adına sevindirici. Bunları biraz daha başarı olarak yukarılara çekmemiz lazım. Ama şu anda takımlarımız ve milli takım istenen düzeyde gidiyor. Zaten milli takımımızın şampiyonalarda olması lazım. Ay yıldızın tribünlerdeki güzelliğini kimse göz ardı edemez. O kadar güzellikler katıyor ki turnuvalara milli takım, Fransa da çok keyifli ve güzel olacak. Fatih hocam ve futbolcuları bir kez daha tebrik ediyorum."

FOTOĞRAFLI