Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Jandarma Garnizon Komutanlığı’nın ortak organizasyonu ile Çalış Mahallesi, Malatça mezrasında bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.
Öğrenciler, askerler ve vatandaşların destek verdiği fidan dikim çalışmasında renkli görüntüler ortaya çıktı.
Jandarma Garnizon Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Jandarma Merkez Karakol Komutanı Üsteğmen Mümtaz Çetin, Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, köy korucuları ile çok sayıda asker ile vatandaş Göksun Orman Şefliği’nden temin edilen fidanları hep birlikte okul çevresine diktiler.
Köy korucularının da yer aldığı etkinlikte Malatça-Dağdere İlkokulu çevresi fidanlarla süslenirken Okulun müdür yetkili sınıf öğretmeni Fatih Çetin, bu çalışmanın bir proje çerçevesinde şekillendiğini bildirdi.
Çetin, “Bizim üzerinde çalıştığımız bir projemiz var. Temiz Evim, Temiz Köyüm Projesi çerçevesinde Garnizon Komutanımız Binbaşı Şahin Kocaköse’ye talebimizi ilettik. Ayrıca konu hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü’müze bilgi verdik. Fidan teminini yaptıktan sonra askerlerimiz, korucularımız, öğrencilerim ve köy halkımız birlikte fidan dikme etkinliğine katıldı. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ise “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Garnizon komutanlığımız böyle bir projeye ortaklık etti. Bin kadar fidan dikiyoruz. Bu fidanlara da çocukların isimlerini vereceğiz. Amacımız bu çalışmanın örnek olması ve çevre bilincinin insanlara yerleştirilmesidir” şeklinde konuştu.
Daha sonra okulun çevresine fidanlar dikilmeye başladı. Malatça-Dağdere Mahallesi İlkokulu öğrencilerinin fidan dikim çalışmalarındaki heyecanları ise bambaşkaydı. Fidan dikenlere yardım eden öğrenciler, katılımcılarında ilgi odağı oldular.