Yüksel KOÇ/İSTANBUL,()  Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan basketbol maçı öncesi çıkan olayda öldürülen sırp taraftarı Marko Ivkoviç ile ilgili 1’i tutuklu 7 kişinin 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava için Bakırköy Adalet Sarayı’nda yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Adliyenin içinde ve dışında çevik kuvvet, spor şube, güvenlik şube ve sivil polislerden oluşan 350 kişilik polis ekibinin güvenliği sağladığı öğrenildi.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 21 Kasım 2014 günü oynanan Galatasaray Live Hospital ile Kızılyıldız maçı öncesi meydana gelen olayda öldürülen Kızılyıldız taraftarı Marko İvkoviç ile ilgili 1’i tutuklu 7 kişinin yargılanacağı davanın ilk duruşması dolayısı ile Bakırköy Adalet sarayı adeta polis ablukasına alındı.
Duruşmayı izlemek amacıyla adliyeye gelen yaklaşık 50 kişilik Galatasaray taraftarı adliyenin içine alınmadı. Taraftarlar adliyenin karşısında bekletiliyor.
350 KİŞİLİK POLİS GÖREV ALDI
Adliyenin güvenliği, Spor Şube Müdürlüğü, Güvenlik Büro, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve sivil polislerden oluşan 350 kişilik polisler ve özel güvenlik elemanları tarafından sağlanıyor. Adliyenin bahçesinde çok sayıda polis aracı ve 2 TOMA hazırda bekletiliyor.
1’İ TUTUKLU 7 KİŞİ SAHIK HAKİM KARŞISINA ÇIKMAYI BEKLİYOR
Galatasaray ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım 2014 tarihinde oynanan THY Avrupa Ligi maçı öncesi iki taraftar gurubu arasında kavga çıkmış, Sırp taraftar Marko Ivkoviç, bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaydan sonra Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olaya karıştıkları iddiasıyla Kadri Aktaş, Volkan sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Çağatay Hız, Atakan Bodan, Gökhan Yıldız ve Yusuf Velioğlu gözaltına alınmıştı. Kadri Aktaş tutuklanmış, diğer 6 kişi serbest bırakılmıştı. Hazırlanan iddianamede 7 kişilik bu gurubun sırp taraftarlara saldırdığı, Kadri Aktaş’ın kavga sırasında Marko Ivkoviç’i bıçakladığı bilgisine yer verilmiş, Kadri Aktaş’ın pantolonunda maktül Ivkoviç’in kan lekesine rastlandığı bilgisine yer verilmişti. 7 taraftar, “Haksız tahrik altında kasten adam öldürme” suçundan bugün hakim karşısına çıkacak. Dava Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

(FOTOĞRAF)