BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesi tarafından öğrenciler ve öğretim üyeleri başta olmak üzere kentte çeşitli alanlarda eğitime katkıda bulunmak amacıyla Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı kuruldu.

Vakfın kurulması dolayısıyla Bayburt Üniversitesi Yeni Kampüs alanındaki konuk evinde gerçekleştirilen toplantıya Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak vakfın mütevelli heyetinde yer alan davetliler katıldı.

Coşkun, burada yaptığı konuşmada, Bayburt Üniversitesi olarak bazı alanlarda hizmet etmek istediklerini ancak bütçe imkanlarının buna el vermediğini, bunun için de Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı'nı kurmaya karar verdiklerine söyledi.

Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı'nı kurmalarının üç temel ayağı olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları dile getirdi:

"Bunun birincisi öğrenci ayağı, ikincisi öğretim üyesi ayağı, üçüncüsü ise şehir ayağı. Öğrenci ayağı ile şunu kastediyoruz. Bayburt Üniversitesi'ni çok başarılı öğrencilerin tercih etmesini istiyorsak onlara bir takım şeyler vaat etmemiz lazım. Yani ilk 10 binden Bayburt Üniversitesi'ni tercih eden bir öğrenciye biz Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı olarak aylık 500 lira, bin lira gibi burs vereceğiz diye vaatte bulunursak başarılı öğrencileri Bayburt’a çekebiliriz. Yine bunun yanında üniversitemizi yurt içi ve yurt dışından tercih edip maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize burs verme düşüncesi.  Öğretim üyesi ayağı ile de eğer Bayburt Üniversitesi’ni diğer devlet üniversiteleri arasında ön plana çıkarma gibi bir derdimiz varsa onların uluslararası yayın sayılarını arttırmalarına destek vermemiz lazım. Şehir ayağı ile de ilimizde özellikle eksikliği her geçen gün hissedilen çeşitli alanlarda özel okullar kurabileceğiz."

Coşkun'un konuşmasının ardından vakfın çeşitli organlarında görev yapacak kişilerin belirlenmesi ile toplantı sona erdi.