Giresun’da günümüzde gelişen teknoloji karşısında en önemli eğitim alanlarından biri olan “Bilişim Mobil Yazılım Trendi” projesi gerçekleştirildi.
Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği’nin yürüttüğü “Bilişim Mobil Yazılım Trendi” projesiyle ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Dr. Rahman Çakır, proje kapsamında Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda, IOS Eğitimleri gerçekleştirildiğini söyledi.
Proje hakkında bilgi veren Dr. Çakır “Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu (IQVET-II) Hibe program kapsamında ’Bilişim Mobil Yazılım Trendi’ adlı hibe projesi kapsamında Mobil Yazılım (Android/Ios) Eğitimleri gerçekleştirildi. Eğitimlere, Giresun Üniversitesi Bilişim Öğretim elemanları, Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan bazı Bilişim Öğretmenlerinden oluşan 20 kişi katıldı. Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği Başkanı Dr. Rahman Çakır Android eğitimleri, Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda, IOS Eğitimleri, HEGEM Dernek salonunda gerçekleştirildi. Eğitim Hizmeti bu alanda Türkiye’de öncü kuruluşlardan Bahçeşehir Üniversitesi Wissen Akademi tarafından verildi. Mobil Yazılım eğitimi alan eğitimciler 22-26 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul’a bir teknik gezi gerçekleştirecekler. Daha sonra tüm Türkiye’de kullanılmak üzere Android ve IOS modülü hazırlayacak” dedi.