Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Tepecik Mahallesi sakinleri, özel eğitim merkezi ve ilkokulun yanında bulunan boş havuzun çevresinde önlem alınmasını istiyor.
Tepecik Mahallesi’nde esnaflık yapan Mustafa Tokçesi, engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Tepecik Özel Eğitim Merkezi ile tepecik İlk ve Ortaokulu’nun kenarında bulunan Tepecik Parkı içerisindeki süs havuzunun yağmurlu günlerde suyun dolmasıyla tehlike arz ettiğini iddia etti. Son dönemde havuza düşen birkaç çocuğun mahalleli tarafından kurtarıldığını kaydeden Tokçesi, belediye yetkililerinden havuz çevresinde önlem almasını talep etti.
4-5 yıldan beri bu sıkıntının yaşanmakta olduğunu ifade eden Mustafa Tokçesi, “Havuzun etrafında oyun oynayan çocuklar bazen içeriye düşüyor. Geçen gün 2-3 çocuk yine havuza düştü. Gördük de çocukları kurtardık. Yağmur 4-5 gün üst üste yağdığı zaman neredeyse ağzına kadar doluyor. 1 metreye yakın derinliği var. 1-2 yaşındaki bir çocuğu düşünürseniz boğulur. Bunun etrafına bir koruma istiyoruz. Çocuklarımızın buradan başka oyun oynayabilecekleri bir yer yok. Bu okulda engelli ve küçük çocuklar okuyor. Anneleri sürekli çocukların etrafında dolanıyor. 2-3 yaşındaki çocuklar olduğu için anneleri sürekli yakınında durmak zorunda. Biz bu havuzun çevresinde tedbir alınmasını ve insanların geceleri de burada rahat rahat vakit geçirebilmeleri için ilave aydınlatma yapılmasını rica ediyoruz” dedi.
Mahalle sakinlerinin parkla ilgili şikayet ve taleplerini dinleyen Tepecik Mahallesi Muhtarı Mevlüt Başak da, parkın durumundan yeni haberdar olduğunu ve vatandaşın taleplerini Efeler Belediye yetkililerine ileteceğini belirtti.