Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i makamında ziyaret eden CHP Antalya milletvekili aday adayı Avukat Figen Albuga Çalıkuşu, daha sonra Manavgat İlçe Başkanlığında CHP’li üyelerle bir araya geldi.
CHP Antalya milletvekili aday adayı Figen Albuga Çalıkuşu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i makamında ziyaret etti. Manavgat’ın sorunları ve yapılması gerekenler hakkında Sözen ile fikir alışverişinde bulunan Figen Albuga Çalıkuşu, daha sonra Manavgat İlçe Başkanlığında CHP’li üyelerle bir araya geldi.
PRİMDE DÜŞÜK SEZON İNDİRİMİ
Figen Albuga Çalıkuşu, üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda Manavgat’ın turizm sorununun, engelleyici yasalardan kaynaklandığını belirtti. Konaklama sektörünün işini zorlaştıran bütün yasa ve yönetmeliklerin kaldırılması gerektiğini ifade eden Albuga Çalıkuşu, “Çalışanların sigorta primlerinde düşük sezon indirimleri uygulanarak ucuz fiyatlandırma politikasına esir olmadan, özgün turizm ürünlerini markalaştırarak sektörün dış rekabet gücünü yükseltmeye yönelik çalışmalıyız” dedi.
İŞLETMELERE STANDART BELGE
Sektördeki küçük işletmeleri yönlendirici ve destekleyici teşviklerle hizmet sektörünün belini büken Yüksek Katma Değer Vergisi( KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yüküne son verilmesi gerektiğini ifade eden Albuga Çalıkuşu şunları söyledi:
”Bütün işletmelerin standart bir belgeye sahip olmasını sağlamalıyız. Turizm Altyapı Birliklerini, işleyişindeki aksaklıklar sebebiyle kaldırıp, yönetiminde sektör örgütlerinin ağırlıkta olacağı yeni bir organizasyon için uğraşlarımız devam etmelidir.”
İSTİHDAM PROJELERİ GELİŞTİRİLMELİ
Turizm eğitimi almış gençlerin işsiz kalmaması için istihdam projeleri geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Albuga Çalıkuşu, “Turizm fakülteleri her yıl binlerce mezun veriyor ancak sektörün 12 ay’a yayılamaması nedeniyle dönemlik bir iş olarak görülüyor. Bu da çalışanların diğer sektörlere kaymasına neden oluyor. Bu durum, kış turizmi potansiyelini artıracak altyapı ve tesislerine ihtiyacı arttırmaktadır’’ diye konuştu.