Edirne’de, yaşanan sel ve su taşkınlarının ardından Karaağaç Mahallesi’ne gitmek isteyen pek çok yardım ekibi, kötü yol şartlarından dolayı bölgeye gidemiyor.
Bulgaristan’da yaşanan şiddetli yağışlarının ardından Tunca ve Meriç Nehri’nin su debilerinin artması sonucu taşkın nedeniyle Karaağaç Mahallesi’ne karayolu ile ulaşım hala sağlanamıyor. Türkiye ile Yunanistan arasında ulaşımı sağlayan Lozan Caddesi’nde su seviyesi yaklaşık bir buçuk metrelere ulaştı.
YARDIM EKİPLERİ BÖLGEYE GEÇEMİYOR
Edirne’de yaşanan sel felaketinin ardından kent merkezi ile bağlantısı kesilen Karaağaç Mahallesi’ne gitmek isteyen pek çok yardım ekibi, kötü yol şartlarından dolayı bölgeye geçemiyor. Bölgeye giderek, sahra hastanesi kurmak isteyen UMKE ekipleri de bölgeye geçiş denemelerinde başarısız oldu ve geri dönmek zorunda kaldı. Meriç Köprüsü’nün gözlerinin tamamına yakınının kapandığı taşkın bölgesindeki pek çok işletme de sular altında kaldı. Askeri gazino, polisevi tesisleri ve sosyal tesisler arasında yoğun olarak akan su, yeni bir nehir görüntüsü oluşturuyor. İki köprü arası olarak tabir edilen bölgede de pek çok sokak hayvanı kurtarılmayı bekliyor.
NEHİRLERİN DEBİLERİ DÜŞÜŞE GEÇTİ
DSİ 11. Bölge Müdürlüğü resmi sitesinden açıklanan rakamlara göre her iki nehrinde su debilerinde düşüş başladı. Saniyede 2 bin 200’e yaklaşan debi son ölçümlere göre, bin 880 seviyelerine kadar düştü. Yunanistan tarafında bulunan ve Meriç Nehri’ni besleyen Arda Nehri’nin de kaynağında düşüş göstermesi de bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.