Uzay KESMEN-Ozan URAL / İstanbul,() ŞİŞLİ'de kağıt toplayıcılarının kamyoneti seyir halindeyken alev alev yandı. Araçtan kendilerini zor atan iki kişi su kovalarıyla ve yangın tüpüyle müdahale etsede yangını söndüremedi.

Şişli'de kağıt toplayıcısı Turgut Hanelçe'nin kamyoneti seyir halindeyken bir anda yanmaya başladı. Arkadaşı ile birlikte kendisini dışarı atan Hanelçe, su kovası ve yangın tüpü ile alevlere müdahale etmek istedi, ancak başarılı olamadı. Olay, Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi, Sultan Sokak üzerinde saat 01.15 sıralarında meydana geldi. Kağıt toplayıcısı Turgut Hanelçe yönetimindeki 16 Z 4960 plakalı kamyonet seyir halindeyken, bilinmeyen bir nedenle motorundan dumanlar yükselmeye başladı. Sürücü hemen aracı durdurup, yanında bulunan 18 yaşındaki Ali Davulcu ile birlikte kendilerini dışarı attı.

SU KOVALARI VE YANGIN TÜPÜ YETERSİZ KALDI

Araçtan kurtulan kağıt toplayıcısı iki kişi, alevleri görüp yardıma koşan çevredeki vatandaşlar yardımıyla su kovaları ve yangın tüpü ile yangına müdahale etmeye çalıştı; ancak başarılı olamadı. Kamyonetin motor kısmından başlayan yangın, kısa sürede sürücü kabinine de sıçrayarak büyüdü. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu aracın yakıt deposunun bulunduğu bölüme sıçramadan söndürüldü.

HURDAYA DÖNDÜ

Yangın sırasında alev topuna dönen kamyonetin benzinli ve LPG'li olduğunu söyleyen araç sürücüsü Turgut Hanelçe, olay sırasında LPG tüpünün boş olduğunu belirtti. Yangın sonrası hurdaya dönen araç kullanılamaz hale geldi.

(FOTOĞRAFLI)