AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, “Seçimde ısrarcı değilim, hayırlısı ne ise o olsun” dedi.
Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyaret eden ve burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, atıl şekilde bekleyen Vagon Fabrikası’nın lojistik köy için araştırma yaptırdıklarını ancak uygun görülmediğini belirterek, Malatya Organize Sanayi Bölgesi bölgesine lojistik köy için araştırmaların sürdüğünü bildirdi.
Haziran ayında yapılacak olan milletvekili genel seçiminde aday olup olmadığıyla ilgili soruya karşılık öz, ısrarcı olmadığını belirterek, “İlimizin kalkınmasına kim daha çok katkı sunacaksa, Rabbim onlara nasip etsin. Ben ısrarcı değilim, hayırlı olması için dua ediyorum. Henüz erken. Nasip bakalım. Seçimde ısrarcı değilim, hayırlısı ne ise o olsun” ifadelerini kullandı.
Partide ilçe seçimlerinin başlayıp devam ettiğini belirten Öz, “Halkımızın dertleriyle dertleşen, yeni ekiplerle yolumuza devam etmemiz gerekiyor. 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin yapımı ise yavaş sürüyor. Malatya’ya daha hızlı hizmet gelmesi için bazen ara gazı vermemiz gerekiyor. Bazen ölü toprağı serilmiş gibi durumlar oluyor. 2010 yılında 3.organize ile ilgili 12 milyon metrekare alan oluşturuldu ancak, 1 milyon 800 bin metrekarenin alt yapısı ihale edildi. Daha fazla edilmesi için çaba gösteriyoruz. Ancak. Kamulaştırma sorunu çıktı” dedi.
Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit de, “Sayın milletvekilimizin Malatya’nın yarım kalmış projelerini takip ederek Malatya’yı farklı kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.