Bu yıl dördüncüsü yapılan KEDEM Yarım Elma Türk Halk Müziği Seslendirme Yarışması, birbirinden yetenekli çocukların söylediği türkülerle şölene dönüştü. Keçiörenli çocuklar, başarıyla seslendirdikleri güzel türkülerle dinleyenleri kendilerine hayran bıraktılar.
Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmada 10 KEDEM şubesinden 14 öğrenci sahne aldı. Mikrofonu eline alarak kalabalık bir seyirci topluluğuna seslenme fırsatını yakalayan çocuklar, hem özgüvenleri hem de güzel sesleri ile salonu dolduran izleyicilerin takdirini kazandılar. Öğrencilere Şef Mutlu Aktaş’ın yönetimindeki Keçiören Belediyesi Konservatuarı sanatçılarından oluşan orkestra eşlik etti. Yarışma son dereceli çekişmeli geçerken, aralarında TRT sanatçılarının da bulunduğu jüri üyeleri değerlendirme yapmakta oldukça zorlandı.
TRT SANATÇISINDAN NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİ
TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Selma Geçer, yarışma sırasında seslendirdiği Neşet Ertaş türküleriyle büyük alkış alırken, tüm yarışmacı öğrencileri çok başarılı bulduğunu ve böyle bir organizasyona katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Jüri üyeleri değerlendirme yaparken sahne alan KEDEM halk oyunları ekipleri de izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.
Yarışmanın birincisi Bağlum KEDEM’den Okan Özden’e diz üstü bilgisayar, ikinci olan Yükseltepe KEDEM’den Ahmet-Mehmet Zengin kardeşlere tablet bilgisayar, üçüncü olan Ayvalı KEDEM’den Sıla Yurdakul’a ise kol saati hediye edildi. Ayrıca programda görev alan bütün öğrencilere de teselli armağanı verildi.
Yarışmacı öğrenciler, kendilerine yeteneklerini sergileme imkanı tanıyan bu güzel organizasyon için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ettiler.