Gaziantep’in ünlü mutfak kültürünün tanıtımında büyük rol oynayan Tuğcan Otel, ilkbaharla birlikte yemek menüsüne meyve kebaplarının yanı sıra ilkbahar meyvelerinden yapılan kazan yemeklerini de ekledi. Gaziantep’e has erik aşı ve çağla aşı konuklar tarafından büyük ilgi görüyor.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk beş yıldızlı oteli olma unvanı yanında dünya mutfak kültürünün bütün özelliklerini konuklarına sunan Tuğcan Otel, yöresel yemeklerin de tanıtımında önemli rol oynuyor. Otelin Gaziantep yöresine has mevsim kebaplarının yanında yine ilkbaharda menüsüne eklediği çağla aşı ve erik aşı da konuklar tarafından büyük beğeni kazanıyor.
Tuğcan Otel’in ünlü şef aşçısı Kenan Ok, yöresel yemeklerin bölgenin gastoronomi kenti olmasında önemli rol oynadığını ifade ederek, 500 civarında bilinen lezzet reçetesinin olduğunu, ilkbaharda yapılan çağla aşı ve erik aşının konuklar tarafından sevilerek yendiğini söyledi. Kenan Ok, “Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte bugün çağla ve erik aşı yaptık. Çağla ve erik aşı, Gaziantep’in geleneksel ve vazgeçilmez kültür yemeklerindendir. Bu yemekler içerisinde birçok sırrı ve lezzeti barındırır. Hem organik olmasından dolayı hem de baharın ilk meyvelerinden oluşan kazan yemekleridir bunlar. Gaziantep’e gelen tüm misafirlerin bu eşsiz lezzetleri tatmasını tavsiye ediyoruz. Gaziantep kazan yemekleri genelde hep biraz baharatlı ve acı olarak düşünülür fakat sanıldığı gibi tüm yemeklerimiz öyle değildir. Farklı tatlardan oluşan yemeklerimizde mutfaklarımıza hazırlanır. Bunun en güzel örneklerinden bazıları da bugün hazırladığımız çağla ve erik aşlarıdır. İlkbaharın gelmesiyle birlikte meyvelerimiz kebaplarımız yanında kazan yemeklerimize de yansıyor. Yenidünya kebabı, keme kebabı, sarımsak kebabı, erik kebabı, elma kebabı, ayva kebabı gibi mevsimsel kebaplarımız kadar kazan yemeklerimizde büyük ilgi görüyor” dedi.
Dünya mutfak kültürünün bütün öğelerini konuklarına sunan Tuğcan Otel, ilkbahar süresince yöresel meyve kebapları ve meyve kazan yemeklerini menüsüne ekleyen Çam Teras Restoran başta olmak üzere bütün restoranlarda bu spesiyal yemekleri konuklarına ikram etmeye devam edecek.