Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, () - YALOVA’da boşandığı 31 yaşındaki Seda Camgöz’ü sokak ortasında 9 bıçak darbesiyle öldüren 35 yaşındaki Bülent Diler’in yargılanmasına devam edildi. Duruşma sonrası, sanık Bülent Diler'i savunan İzmir Mağdur Boşanmış Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen, "Biz de sanığın beraatını istiyoruz" demesi üzerine duruşmayı izleyen Kadın Cinayetlerini Durducağız Platformu üyeleri ile öldürülen Seda Camgöz'ün yakınları, Muhammet Özen'e saldırdı. Yaşanan gerginliği olaya müdahale eden polis engelledi. 
Yalova’da bir dershanenin halkla ilişkiler biriminde çalışan Seda Camgöz, geçtiğimiz 6 Mayıs sabahı işe geldikten sonra, kahvaltılık almak için dışarı çıkınca, bir şirketin bölge müdürü olan boşandığı Bülent Diler tarafından yol ortasında 9 bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Seda Camgöz, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Boşandıktan sonra kendisini tehdit ettiği Seda Camgöz'ün şikayeti üzerine, Aile Mahkemesi tarafından hakkında 'Evden uzaklaştırma kararı' verildiği belirlenen Bülent Diler yakalandı. Mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklanarak cezaevine kondu. Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, tasarlayarak öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle hakkında dava açılan Bülent Diler'in yargılanmasına devam edildi. Bugün yapılan duruşmaya, Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve daha önceki savunmasında, cinayeti tasarlayarak işlemediğini belirtip olayın bu boyuta gelmesinde, çocuklarının kendisine gösterilmesini engelleyen boşandığı eşinin babasının etken olduğunu söyleyen Bülent Diler getirilmedi. 
Duruşmada, tarafların avukatlarının yanı sıra sanık yakınları, öldürülen Seda Camgöz'ün babası Hüseyin Camgöz hazır bulundu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin yanı sıra İzmir Mağdur Boşanmış Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen'de izlediği yargılamada tanıklar ile sanık Bilal Diler'in annesi Sevim Diler, ağabeyi Levent Diler, öldürülen Seda Camgöz'ün babası Hüseyin Camgöz dinlendi. Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. 
POLİS MÜDAHALE ETTİ 
Yargılama sonunda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaparken, İzmir Mağdur Boşanmış Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen, 'Sanığın biz de beraatını istiyoruz' demesi üzerine gerginlik yaşandı. Öldürülen genç kadının babası Hüseyin Camgöz ile bir grup kadın Muhammet Özen'in üzerine yürüyünce olayların büyümesine polis müdahale ederek izin vermedi. 
Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Muhammet Özen, "Cinayetler kabul edilebilir değildir, ama devletimiz bu soruna çözüm bulsun. 14 senedir ben kendi kızımı göremiyorum. Erkeklerin ellerinden her şey alınıyor, kadınlar bütün yasal haklarını kullanıyorlar. Erkeklerin hayatı ömürleri nafaka tazminat ödemekle geçiyor. Devlet bu işe bir çözüm bulsun artık. Bu toplumun bir kanayan yarası" dedi.

FOTOĞRAFLI