Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Vergi Denetleme Kurulu Başkanı Adem Toksöz ile Vergi Dairesi Müdürleri ve yöneticileri 26. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetimini ziyaret etti.
26. Vergi Haftası Etkinliği münasebetiyle Adana’ya geldiğini belirten Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen, “Adana Vergi Dairesi Başkanımız ve müdürlerimizin bu kapsamında yaptığı oda ziyaretlerine ben de iştirak etmek istedim. Vergi Daire Başkanlığımızın yönetim kademesindeki bütün arkadaşlarımızla sizi ziyarete geldik. Gerek vergi haftası gerek sair zamanlarda bizler açık kapı politikası gereğince çalışıyoruz. Mükelleflerimizin her türlü sorun, şikayet, dilek ve isteklerini doğrudan iletebilecekleri çeşitli kanalları anlatarak yüz yüze konuşuyoruz. İnternet ve gelişen teknolojiyle bizlere ulaşmanız her zaman mümkün. Amacımız sürekli vergi ödeyen mükelleflerimize gayet olumlu yaklaşmak ama yükümlülüklerine yerine getirmeyen varsa tabi ki yasanın verdiği yetki çerçevesinde gerekli yaptırımları da uyguluyoruz. Bu ülke’de alınan vergide tüm vatandaşların hak ve hukuku var. Bizlere düşen devlet alacağının en iyi, en optimal şekilde tahsilini sağlamak. Tahsil edilen vergilerinde tüm ülkeye hizmet olarak dönmesi konusunda elimizden gelen katkıyı sunuyoruz” dedi.
"ÖDENEN VERGİLERDE, BİZDEN SONRAKİ NESİLLERİNDE HAKKI VAR"
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, ATB Başkan Yardımcısı Osman Bağış, Yönetim Kurulu Üyeleri Sabahattin Yumuşak, Hamit Tezcan ve Genel Sekreter Mustafa Hızlı’nın da hazır bulunduğu ziyarette ATB hakkında kısa bilgi veren Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, “Ankara’dan gelen Vergi Dairesi Başkan Yardımcımıza, Adana Vergi Dairesi Başkanımıza ve tüm yönetim kademesindeki misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz. Böylesine bir ekiple ziyarete gelinince, işlerini ne kadar önemsediklerini görüyoruz. Vergi haftanızı kutluyor, hepinize başarılı çalışmalar diliyorum. Toplanan vergilerde “77 milyon insanımızın hakkı var” deniliyor ya, ben bunun daha ötesinde diye düşünüyorum. Bizlerin şimdi ödediği vergilerle yapılacak yatırımlardan bizden sonra ki nesillerde faydalanacak. Bu vergilerde bizden sonraki nesillerinde hakkı olduğunu düşünüyorum. Vergi kutsaldır. Mutlaka titiz olunmalıdır. Biz borsa yönetimi ve üyeleri olarak her zaman vergi denetiminin yanındayız. Vatandaşlar olarak vermemiz gereken vergiyi hiç çekinmeden vermeliyiz. Daha önceden vergiler yüksekti. Enflasyon indirimi yapılmıyordu. Adaletsiz diyorduk. Ama şimdi vergiler makul seviyede. Vergilerimizi vermemiz lazım. Sizlerin bu ziyaretleri, bu kültüründe yayılmasına vesile olacaktır. Çocukluktan eğitim sürecinde de vergi bilincinin yayılmasında fayda var. Verdiğimiz vergilerle ülkemiz kalkınır ve güçlü oluruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen, Vergi Haftası nedeniyle ATB Başkanı Muammer Çalışkan’a çiçek verdi. ATB Başkanı Çalışkan’da Adana Ticaret Borsasının kuruluşunun 100. Yıl anısına hazırlatılan “Çukurova’da Tarım Tarihi” kitabı ve günün anısına porselen vazoyu Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen’e hediye etti.