ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Maddi sorunlar nedeniyle devre arası 25 oyuncusu takımdan ayrılan PTT 1. Lig ekiplerinden Orduspor'da PAF takımdan A takıma alınan futbolcuların bazıları sabah okula gidiyor, akşam ise antrenmana çıkıyor.

Devre arası transfer döneminde transfer tahtasının kapalı olmasından dolayı takıma yeni oyuncu takviyesi yapamayan mor-beyazlı kulüp, yoluna 21 yaş altı futbolcularıyla devam ediyor. 

Yaşları 16 ile 20 arasında değişen kadroyla rakiplerinin karşısına çıkan Orduspor'da Tolga Yılmaz, Serkan Korkmaz, Furkan Mızrak ile Mustafa Bayhan ise Ordu Lisesi 11. sınıfta eğitimlerini sürdürürken, aynı zamanda Orduspor'un başarısı ise çalışıyorlar. 

Karadeniz ekibinin orta saha oyuncularından Furkan Mızrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayalini kurduğu Orduspor'da forma giydiği için çok mutlu olduğunu söyledi. 

Takımda lisede okuyan 4 futbolcu olduğunu belirten Mızrak, "Sabah saatlerinde okula gelip dersimizi alıyoruz. Daha sonra okul üniformamızı çıkartıp akşam kulübe geçerek antrenmanda maçlara hazırlanıyoruz" dedi. 

Mızrak, "Okul sonrası ders kitaplarımı kulüpteki dolabıma bırakıp formamı giyiyorum. Bu, her futbolcuya nasip olmaz. Bizler genç yaşımızda bu heyecanı yaşıyoruz" diye konuştu. 

Hem okulunda hem de Orduspor'da başarılı olmaya çalıştığını söyleyen Mızrak, lise öğrenimini en iyi şekilde tamamlayacağını, Orduspor forması altında ise kendilerinden bekleneni en iyi şekilde vermeye çalışacağını kaydetti. 

Tolga Yılmaz da işlerinin biraz zor olmasına rağmen, okuluna severek gittiğini, Orduspor'da oynamaktan da mutlu olduğunu söyledi. 

Serkan Korkmaz ve Mustafa Bayhan ise günlerinin okul ve kulüp arasında geçtiğini ancak her şeye rağmen hallerinden memnun olduklarını dile getirdi.

- Okul müdürü öğrencileriyle gurur duyuyor

Ordu Lisesi Müdürü Murat Kirpitçi de Orduspor'da forma giyen 4 oyuncunun kendi öğrencileri olduğunu belirterek, "Biz onlarla gurur duyuyoruz. Böyle yetenekli öğrencileri yetiştirdiğimiz için bizler de mutluyuz" dedi. 

Öğrencilerinin başarılarıyla övündüklerini kaydeden Kirpitçi, aynı sınıfta okuyan öğrencilerinin derslerinde de başarılı olduğunu belirterek, "Onlar okulumuzun adeta göz bebeği oldular. Hafta sonları maçlarını izlediğimizde daha çok mutlu oluyoruz. Allah hepsinin yardımcısı olsun" ifadesini kullandı. 

Kirpitçi, öğrencilerinin daha iyi yerlere geleceğine inandığını sözlerine ekledi. 

- "Orduspor emin ellerde"

Orduspor Kulübü İdari Menajeri Selim Şener de mor-beyazlı takımlarının genç oyuncuların sayesinde emin ellerde olduğunu belirterek, "Hepsiyle gurur duyuyoruz. Onlar kocaman yürekleriyle her türlü fedakarlığı gösteriyor. Bazı oyuncularımızın okulu olduğundan antrenmanlarımızı da buna göre ayarlıyoruz. Çocuklarımız böylelikle hem okuluna devam ediyor hem de Orduspor'da oynayabiliyor" dedi. 

Şener, genç oyuncularının milyon dolarlık takımlara kafa tuttuğunu görünce yaptıkları işin ne kadar doğru olduğunun farkına vardıklarını kaydetti.