Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, Okul Sütü Dağıtımı Kaymakam Soner Bedir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi tarafından törenle başlatıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa hazırlanan ve uygulamaya başlanan Okul Sütü Dağıtımı için Pazarlar İlkokulunda tören düzenlendi.
2015 yılı okul sütü programı çerçevesinde öğrenciler süt içmeye başladı. Süt programı 2014-2015 öğretim yılı 2. dönem itibariyle; bağımsız anaokulları, uygulama sınıfları, ana sınıfları ve ilkokullarda uygulanmaya başlandı. 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT sütü dağıtımı, haftada 3 gün (Pazartesi, Çarşamba, Cuma) günleri uygulanacağı, Öğretim yılının sonuna kadar devam edecek olan bu programdan Pazarlar’da toplam 312 öğrencinin yararlanacağı bildirildi.
Törende dağıtılan sütlerden kendisi de içerek test eden ve süt dağıtımının ülke genelinde başladığını söyleyen Pazarlar Kaymakamı Soner Bedir, "ambalajlı paketlerle uygulanmaya başlayan Okul Sütü Dağıtımı İlçemizdeki tüm ilkokullarda uygulamaya başlandı. Öğrencilerimiz asitli içecekler yerine, bu tür sağlıklı ürünler içmelidir. Sağlıklı nesiller için sağlıklı hijyen şartlarına uygun bu ürünlerin tüketiminin artırılması gerekir. Öğrencilerimiz sütü seviyorlar. Bu projeye emeği geçen herkese şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim. İlçemizde öğrenim gören ve kampanya kapsamındaki öğrencilere hayırlı olsun" dedi.
Kaymakam Soner Bedir, öğrencilere sorular yönelterek sütün önemi ve dengeli beslenme konusunda sohbet etti ve proje uygulanmaya başlandı.(MB-EFE)