ARTVİN (AA) - Yusufeli Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Yabancı Dil Eğitimi konulu çalıştaş gerçekleştirildi.

İlçedeki bir otelin toplantı salonunda yapılan çalıştaya, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Servet Çelik, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arda Arıkan, Ordu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yabancı Diller Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Parlak, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitimi Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hülya Kasapoğlu, Hakkari Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Elemanı Okutman Sevcan Baraktar Çepni sunum yaptı.

 İlçede görev yapan İngilizce öğretmenlerinin katıldığı çalıştayda, İngilizce öğretim programları, ders kitapları ve diğer öğretim materyalleri, öğretmen eğitimi ve gelişimi konuları ele alındı.

Yrd. Doç. Dr. Çelik, saha uygulamalarının önemli olduğunu belirterek, "Çalıştaya katılan akademisyenlerin özellikle öğretmenlerin sınıf içi uygulamalarında karşılaştıkları sorunları tartışarak somut çözüm önerileri üzerinde duruyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şimşek ise çalıştay sonunda yaptığı değerlendirmede, çalıştayın çok başarılı geçtiğini ve okul-üniversite işbirliğinin geliştirilmesine değerli katkılar yaptığını ifade ederek, tüm katılımcılara özverili çalışmaları için teşekkür etti.