Slovenya Ankara Büyükelçici Prof. Milan Jazbec ve beraberindeki heyet Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı’yı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, "Kayseri Anadolu’nun ortasında bir sanayi şehridir. Çok eski bir geçmişi vardır. Bu Kaniş Kitabelerinde de görüldüğü gibi hali hazırda orada çanaklardan bulunan kitabelerde ticaretin çok önemli olduğu tespit edilmektedir. Cumhuriyet yıllarından sonrada Kayseri hızla sanayileşmeye önem vermiş ve bugün üç tane sanayi bölgemiz ve bir tanede serbest bölgemiz olmak üzere dört tane sanayi bölgesi kuruluşumuz vardır. Ticaret odamız ise 17 bin üyesiyle Kayseri’nin en büyük sivil örgütüdür. 40 tane meslek komitesi içermektedir. Bu her bir meslek komitesi içerisinde ayrıca birden fazla meslek olabilmektedir. Bu 17 bin üyemizle Kayseri’nin ticaretine katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Ziyarette konuşan Slovenya Ankara Büyükelçisi Prof. Milan Jazbec ise, "Burada hem Avrupa Birliği hem de Savonia’yı temsilen buluyoruz. Kayseri’ye dördüncü gelişim ve artık kendimi evde hissediyorum. Bugün sizinle olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. İki ülke arsındaki ilişkiler gerçekten çok önemli ve bu ilişkinini de özellikle dinamik bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Bunun da geliştirilmesi için Türkiye’nin Avrupa Birliğine katılım sürecine daha fazla destek olması gerektiğine Türkiye’nin de reformlar açısından daha hızlı çalışması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda KTO Başkan Yardımcısı Hasnalçacı, Büyükelçi Jazbec’e mantı ve pastırma hediye etti.