Tedavi gördüğü GATA’da hayatını kaybeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren son yolculuğuna uğurlandığı sırada imamın helallik istemesi üzerine "Doğu’nun Başbuğu” olarak bilinen ülkücü Yılma Durak’ın eşi Lamia Durak ve kızı, “Hakkımızı helal etmiyoruz, haram olsun. Çocuklarımı onun yüzünden babasız büyüttüm" diye bağırdı.
Tedavi gördüğü GATA’da hayatını kaybeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren son yolculuğuna uğurlandı. Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde Evren’in cenaze namazı sırasında imamın helallik istemesi üzerine cemaatten güçlü bir şekilde ’Helal olsun’ sesleri yükseldi.“Doğunun Başbuğu” olarak bilinen ülkücü Yılma Durak’ın eşi Lamia Durak ve kızı ise “Hakkımızı helal etmiyoruz, haram olsun. Çocuklarımı onun yüzünden babasız büyüttüm" diye bağırdı. Öte yandan protesto eden 2 kişi daha gözaltına alındı.
Bu arada, az bir katılımın olduğu törende subaylar ihtiram nöbeti tuttu. Evren’in Türk bayrağına sarılı naaşı, askerler tarafından katafalka alındı. Katafalkın iki başında Evren’in fotoğrafı ve madalyaları vardı. Evren’in naaşı askerlerin omzunda cenaze aracına konuldu. Cami çıkışında Evren’in naaşı top arabasına konuldu. Yolda top arabasından cenaze aracına aktarılan naaş Devlet Mezarlığı’na götürülerek, burada toprağa verildi.