Acıbadem Adana Hastanesi konferans salonunda, hastanede tedavileri devam eden çocuk hematoji hastalarına ve yakınlarına yönelik “El Hijyeni, Sağlıklı Olmanın Farkındalığı ve Sağlıklı Beslenme” başlıkları altında hem eğitici hem de eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirildi.
Acıbadem Adana Hastanesi enfeksiyon kontrol hemşiresi Gülay Albak tarafından doğru el yıkama yöntemi, slaytlar eşliğinde anlatıldı. Slaytın ardından minik hastalara ve yakınlarına doğru el yıkma yöntemi yine Albak tarafından uygulamalı olarak gösterildi. A
nlatılanları başarı ile gerçekleştiren çocuklara hastanenin hazırladığı ‘Köpük Balığı Sertifikaları’ Klinik Psikolog Göksu Telmaç tarafından verildi. Telmaç, sertifika töreninin ardından sağlıklı olmanın farkındalığı ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.
Aynı etkinlik içerisinde yer alan sağlıklı beslenme köşesini çocuklara ve yakınlarına tanıtan Diyetisyen Gizem Akgülise besinlerin vücudumuzda ne gibi yararları olduğunu anlatarak ailelere ve çocuklara sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.
Etkinlik, çalınan müzikler eşliğinde çocukların dans etmeleri ile devam etti. ‘Gönüllü Palyaçolar’ ekibinin birbirinden ilginç animasyonlar ile destek verdiği etkinlikte çocuklar neşeli anlar yaşarken aileleri de onlara bu eğlenceli anlarda eşlik ettiler.