Sivas'ın Hafik ilçesinin Çimenli köyü nüfusuna kayıtlı olan ve 48 yıldır Almanya'da yaşayan evli ve 16 çocuk babası 72 yaşındaki Şükrü Koçak'ın Kılavuz Mahallesi'nde bulunan 3 katlı evine 16 Şubat 2013 tarihinde kimliği belirsiz hırsız veya hırsızlar girdi. Evde bulunan eşyalara zarar veren hırsız veya hırsızlar 84 bin lira değerindeki ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı. Hırsız veya hırsızların bulunması için başlattığı hukuk mücadelesini sürdüren Koçak, 3 yıldır her ayın 16'sında adliyeye ve karakola gidiyor. Koçak, çalınan mallarından ve maddi kaybından vazgeçtiğini sadece hırsızların kimler olduğunu merak ettiğini söyledi.
Tatil için Sivas'a gelip tekrar Almanya’ya döndükten sonra hayatının şokunu yaşayan Koçak, "Benim çocuklarımın hepsi Almanya'da. Ben de arada gelip Sivas'a evi kontrol ediyorum birkaç gün kalıyorum sonra geri dönüyorum. Almanya'ya döndükten 2 ay sonra bir telefon geldi komşular söylemiş 4 gündür evde lambalar yanıp yanıp sönüyor demiş. Kızım bana telefon açıp 4 gündür eve gençler girip çıkıyor deyince ben panikledim hemen uçakla Sivas'a geldim. Taksiyle geldik evin önünde durduk baktım ki camlar hep kırılmış, kapıların kilitlerini kırmışlar içeri girmeden hemen polisi aradık önce bir resmi polis ekibi geldi sonra kriminal geldi her tarafı didik didik aradılar parmak izi aldılar 'neyin eksikse yaz bize getir' dediler yazdım altınların haricinde önemli bir şey götürmemişler, komple bütün odaların camlarını kırmışlar, su tesisatını sökmüşler, saatleri, çeşmeleri söküp götürdüler. Sonuç olarak hiçbir şey çıkmadı" dedi.
Maddi kaybının o günün parası ile 84 bin lira olduğunu ifade eden Koçak, her ayın 16'sında adliye ve karakola giderek davasında bir gelişmenin olup olmadığını soruyor. Koçak, "Maddi kaybım benim 84 bin liralık altınım çalındı onun dışında elbise gömlek falan. Camların parası, kapıların parası, su tesisatının parası 3 bin lira tuttu yaptırdım onları da istemiyorum yeter ki bana bu hırsızların kim olduğunu öğrenmek istiyorum. 3 yıldır her ayın 16’sında adliyeye ve karakola gidiyorum. Sadece bu ayın 16'sında gidemedim onda da köydeydim. Her ayın 16'sı bana eve hırsızların girdiğini hatırlattığı için ben de her ayın 16'sın da adliyeye, karakola gidiyorum bir gelişme olup olmadığını soruyorum" dedi.