Germencik Belediye Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li üyesi Ümmet Akın, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin faaliyet raporuna ilişkin yaptığı açıklama ile Meclis’te AK Parti CHP ittifakı yapıldığını ve Meclis’in çalışmaları ve harcamaları hakkında üyelerin bilgilendirilmediğini iddia etti.
14 Nisan Salı günü gerçekleştirilen Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında gündemin 15. Maddesi olan 2014 yılı faaliyet raporunun oylanmasında ve encümen üyelerinin seçiminde yaşananlardan dolayı basın açıklaması yapma gereği duyduğunu ifade eden Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “5393 sayılı Belediye Kanununun 56.maddesinde ‘Faaliyet raporu Nisan ayı toplantısında belediye başkanı tarafından meclise sunulur. Raporun bir örneği İçişleri Bakanlığına gönderilir ve kamuoyuna da açıklanır’ hükmünün yer almasına rağmen faaliyet raporunun sunulmadığını ve kendilerinin bilgilendirilmediğini iddia etti.
Akın konuyla ilgili açıklamasında “Yasanın ve yönetmeliğin bu hükümlerini açıkça ihlal edilmiştir. Meclis üyelerine belediyenin yapmış olduğu faaliyetler ve yapılan harcamalar hakkında hiçbir bilgi verilmemiştir. Meclise sunulup; meclis üyeleri tarafından oylanması gereken faaliyet raporu düzenli, sistematik bir dosya haline getirilmemiş, sadece faaliyetler için bir teşekkür cümlesiyle gündem maddesi geçiştirilmiş, dolayısıyla meclis üyeleri içeriğini bilmedikleri bir raporu oylamışlardır. AKP ve CHP meclis üyeleri ittifak kurarak faaliyet raporuna kabul oyu kullanmışlardır. İçeriği gizlenmek istenilen 2014 faaliyet raporu hakkında ısrarla söz hakkı istemiş olmamıza rağmen söz hakkı verilmemiş ve bizler de Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyeleri olarak şeffaf olmayan hiçbir karara imza atmayacağımızı belirterek hemşerilerimiz adına ret oyumuzu gönül rahatlığıyla kullanmış bulunmaktayız. Ve bu konunun hukuki mecralarda takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.
Encümen üyesi seçimlerinde de CHP AK Parti ittifakı olduğunu iddia eden Akın açıklamasının devamında “Encümen’e sadece AKP ve CHP’den üyeler dâhil edilmiştir. Bizler yine de seçilen encümen üyelerine başarılar diliyor hayırlı işlere imza atmalarını temenni ediyoruz. Ayrıca imar plan değişiklikleri ile ilgili alınan kararlarda Büyükşehir Belediye Başkanı’nın imzası bulunmamaktadır. Germencik Belediye Başkanı olarak sadece Germencik halkının değil tüm Aydınlı hemşerilerimizin haklarının savunucusu ve koruyucusu olduğumuzun bir kez daha altını çizer, sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.