Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili aday adayı Harun Yenice, mutlu bireylerin temelinde kadının rolünün büyük olduğunu belirtti.
8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı açıklama yapan MHP Kars Milletvekili aday adayı Harun Yenice, “Şüphesiz, kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik, emeğinin geçtiği her noktada bir zarafet vardır. Toplumun temeli aile, ailenin temeli ise kadındır. Sevginin ve fedakârlığın simgesi olan kadınlar aynı zamanda ailemizde de ilk eğitmen ve öğretmenlerimizdir . Ülkemizde kadınlar eğitim, ekonomi, siyaset ve toplumsal hayatın her alanında aktif rol almaktadır. Ulu önderimiz Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olmuştur. Cumhuriyetimizin kuruluşu ile Atatürk’ün önderliğinde kadınlarımız, çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu tüm kazanımları elde etmiş, bu doğrultuda modern Türkiye’nin kurulması yönünde önemli bir görevi üstlenmiştir” dedi.
Kadınların yürüttükleri mücadelenin temelinde daha iyi yaşama ve çalışma koşulları elde edebilme çabası vardır. Kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından da çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü; hayatımızın her anında varlıkları ile bizleri onurlandıran, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizleri eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın günüdür diyen Yenice, daha sonra özetle şunları söyledi:
“Ancak günümüzde kadınlarımızın maalesef hak ettikleri ilgiyi, desteği ve saygıyı yeterince gördüklerinden bahsetmemiz zordur. Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımız son zamanlarda fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmakta ve hayatının çeşitli alanlarında bir takım zorluklarla mücadele etmektedirler. Şüphesiz gelişmiş ve medeni bir toplumun en başta gelen özellikleri arasında; kadınlara yönelik baskının, şiddetin, dışlanmışlığın, eşitsizliğin ortadan kalkması yer almaktadır. Kadınlarımızın toplumda hak ettiği yere gelmesi ve kadın hakları ile cinsiyet eşitliğinin sözde değil özde olacak şekilde yerine getirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla başta Karslı kadınlar olmak üzere, dünyayı sevgi ile kucaklayan tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü kutluyorum.”