Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ve yönetim kurulu üyeleri Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e ziyarette bulundular.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni projeler hakkında bilgi veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hınıs ilçesinde bin 800 kişinin istihdam edileceği termik santral projesinin müjdesini verdi. Şehirdeki değerleri ortaya çıkarmak için Ankara ve İstanbul’dan uzman ekipler getirttiğini ve sıcak su kaynaklarının değerlendirilmesi için araştırmalar yaptıklarını belirten Başkan Sekmen, “Hepimiz bu şehrin değerleriyiz. Ayakkabı ve tekstil fabrikası için çalışmalarımız sürüyor. Yakında bu fabrikaları devreye sokacağız. Hınıs ilçemizde bin 800 kişinin istihdamını sağlayacak termik santral projemiz var. Bölgenin zenginliğini bu termik santralle kara dönüştüreceğiz.” dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ayrıca Palandöken’in kendilerine devredilmesi halinde 1 ayda sorunları çözebileceklerini vurgulayarak, “Şu an dağda benim 30 işçim çalışıyor. Onların maaşları, SSK’ları belediye tarafından ödeniyor. Dağdaki kış turizminin aksamaması için belediye olarak desteğimiz sürüyor. Ankara’da da Bakanımız Efkan Ala’nın nezdinde bir dizi toplantılar yaptık. Biz de acil ihale projeleri var. Dağ bizde olsa 1 ayda sorunları çözerim.” diye konuştu.