Batman Üniversitesi Azerbaycan’da yapılan Kafkasya Üniversiteleri İşbirliği (KÜNİB) Eğitim Fuarı’na katıldı. Düzenlenen fuarda Batman Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi ile ikili protokol imzaladı.
Batman Üniversitesi Azerbaycan’da yapılan KÜNİB Eğitim Fuarı’na katıldı. 11-12 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenen fuarda Batman Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi ile ikili protokol imzaladı. Rektör Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, düzenlenen etkinliğin Türkiye ile Azerbaycan üniversiteleri arasında bilimsel kardeşliğin temellerini de attığını ifade ederek, "Düzenlenen fuar kapsamında buradaki üniversiteler ile aramızda bilim köprüsünün temellerini atmış bulunuyoruz. Bakü Devlet Üniversitesi ile iki protokol imzaladık. Öğrenci ve personel değişim programları kapsamında Batman ile Bakü arasında köprü kurmuş olacağız. Üniversitemizin kapıları Azeri kardeşlerimize açıktır. Batman bir bilim kenti olma yolunda hızla ilerlemektedir” dedi.
Yurt içi ve yurt dışından 35 üniversitenin yer aldığı etkinlikte Türkiye’deki üniversiteler Azerbaycanlı öğrencilerle buluştu. Batman Üniversitesi’nin standını ziyaret edenlerin arasında Azerbaycan’daki üniversitelerin rektörleri de yer aldı. Üniversite standını ziyaret eden birçok öğrenci özellikle Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü’ne yoğun ilgi gösterdi. Batman Üniversitesi’nin sunduğu imkanlar ve fark yaratan bölümleriyle ilgilenen öğrenciler lisans ve yüksek lisans eğitimlerine Batman Üniversitesi’nde devam etmek istediklerini dile getirdi.