Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve Girişimci Şerif Kantarcı’nın kurduğu 200 metrekarelik alandaki serayı ziyaret etti.
Didim Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve Girişimci Şerif Kantarcı tarafından Didim’de ilk kez kurulan topraklı ve topraksız (sulu tarım) alanda sera üretimiyle ilgili olarak Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay serayı yerinde inceleyip bilgi aldı. Kantarcı 200 metrekarelik alanda kurduğu serada marul üretimi gerçekleştirdiğini, topraksız ve topraklı şekilde üretim yaptıklarını belirterek “Biz Didim’de öncü olmak istedik. Burası iklim anlamında sera üretimi için cazip bir yer; Sizlerin de bu konuda çalışmalarınız var. Bizler Didim’e üretmek katma değer katmak için bu iş öncülük yaptık. Köylülerimiz bu üretime geçerse kendileri de Didim’de kazanır. İlk etapta kurulum anlamında bir maliyet var ama elde edilecek ürünler sonrasında bir sera 2 yılda kendini amorte ediyor. Bizler İlçemizin kalkınması üretmesi ve gelişmesi noktasında her anlamda elimizi taşın altına sokmaya hazırız” dedi.
Başkan Atabay’da hazırlanan seranın çok güzel olduğunu ve emeğinden dolayı teşekkür ederken Sera noktasında belediye olarak bazı projelerin olduğunu ifade etti ve kendilerinin de bu tür çalışmalara destek olacaklarını söyledi.