AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kutlu Doğum haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Milletvekili Yılmaz Tunç mesajında; “Bütün insanlık için örnek bir şahsiyet olan peygamberimizi daha iyi tanıdıkça ve anladıkça, mesajının mahiyeti de doğru anlamıyla çok daha güçlü bir şekilde dünyamızda karşılık bulacaktır”dedi.
Milletvekili Tunç Kutlu Doğum haftası nedeniyle yayınladığı mesajın devamında şöyle konuştu; “İçinde bulunduğumuz hafta, Peygamber efendimizin dünyayı şereflendirdiği önemli bir haftadır. İnsanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan İslam’ın, evrensel ve çağlar üstü mesajını ulaştıran Peygamberimizin kutlu doğumunu idrak etmenin huzurunu yaşıyoruz. Peygamberimiz, bütün insanlığa kucak açan, barış ve sevgi öğretisinin taşıyıcısı olmuş, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir. Bütün insanlık için örnek bir şahsiyet olan peygamberimizi daha iyi tanıdıkça ve anladıkça, mesajının mahiyeti de doğru anlamıyla çok daha güçlü bir şekilde dünyamızda karşılık bulacaktır.
Adalet içinde kardeşçe paylaşma, barış içinde bir arada yaşama özlemlerinin her zamankinden daha fazla öne çıktığı günümüzde, O’nu doğru anlamak büyük önem taşımaktadır. Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle düzenlenen etkinliklerin, bu yoldaki çabalara önemli katkıları olacaktır.
Bu yılki kutlu doğum haftasının ana teması “Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” olarak belirlenmiştir. Peygamber Efendimiz bir çok hadisi şerifinde birlikte yaşama ahlakının önemine vurgu yapmıştır. “Kim, bir Müslümanın dünya sıkıntılarından birini giderirse, Allahü teâlâ da onu kıyamet günü sıkıntılardan korur. Kim, Müslümanın ayıbını örterse, Allahü teala da onun dünya ve ahirette ayıbını örter. Kişi, arkadaşına yardımcı olduğu müddetçe, Allahü teala da onun yardımcısı olur.” Peygamber efendimiz bu hadisinde İnsanlara yardımcı olmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamış, Dünya üzerinde birlikte yaşayan insanların birbirine karşı sevgi ve saygı göstermesi, yardıma ihtiyacı olanın da yanında olunması gerektiğini ortaya koymuştur. Bu evrensel mesaj doğru algılandığı takdirde, insanlara ve Müslümanlara karşı birlikte yaşama ahlakına göre davranıp onların sıkıntılı günlerinde yanlarında olmamız durumunda ülkemiz, bölgemiz ve dünyamız huzur bulacak, insanlığın ihtiyacı olan barış ve esenlik hakim olacaktır.Bu duygu ve düşüncelerle, Peygamber Efendimizin doğumunu kutluyor, Onun evrensel sevgi ve barış çağrısı ile samimiyete davet mesajını en doğru bir şekilde almayı diliyor, tüm vatandaşlarımızı en derin muhabbetle selamlıyorum.”