İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şubesi’nce; Gana’da yaptırılan su kuyusuna Vali Mustafa Büyük’ün adı verildi.
Adana Valiliği’nden önceki görev yeri olan Sakarya’da, 1999 yılında meydana gelen depremde ağır hasar gören ve yıkım kararı alınan Vali Konağı’nın bulunduğu alanı, eğitim ve öğretime tahsis eden Vali Mustafa Büyük’ün adı; Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan “Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi”nin ardından, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sakarya Şubesi’nce Afrika Kıtası’nın Batı’sında bulunan Gana’da yaptırılan su kuyusuna verildi.
Sakarya İHH Başkanı Ruhi Ademoğlu, Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, Mavi Marmara Adana Şehidi Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu ve Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Aydın’dan oluşan heyet, vakıf tarafından Gana’da yaptırılan su kuyusunun bir fotoğrafını Vali Mustafa Büyük’e hediye etti.
SU SIKINTISI ÇEKEN GANA’LILARIN SELAM VE TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİLER
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Ruhi Ademoğlu ve beraberindeki heyet, Vali Mustafa Büyük’ün Sakarya’daki görevi sırasında başlatılan ve tamamlanan su kuyusu hizmetinden dolayı müteşekkir olan Gana’lıların selamlarını ve teşekkür mesajlarını, Vali Büyük’e iletti.
Sakarya İHH heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Mustafa Büyük ise konuşmasında, “Gana halkının su sevinci bizim sevincimizdir” dedi ve gerçekleştirdikleri insani hizmetlerden dolayı vakıf yöneticileri ile görevlilerini kutladı.
Gana’da yaptırılan su kuyusu projesiyle, insan yaşamı için hayati bir gereksinim olan su ihtiyacının temin edilecek olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu kaydeden Vali Büyük, mazlumların sıkıntıların giderilmesi, daha mutlu ve huzurlu bir dünya oluşturulması yolunda insani yardımların yaygınlaştırılmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
İHH Sakarya Şubesi Başkanı Ruhi Ademoğlu ve beraberindeki heyetin ziyareti, çeşitli konularda gerçekleştirilen sohbetin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.