Final Dergisi Dershaneleri eğitim koordinatörleri, rehberlik öğretmenleri ve bölüm başkanları, Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) tarafından organize edilen “Öğrenci Koçluğu” sertifika programına katıldı.
Öğrenci Koçluğu programı kapsamında Doç. Dr. Osman Samancı’dan iki haftalık eğitim alan öğretmenler, programın Erzurum’da açılmış olmasının kendileri için bir şans olduğunu bildirdiler. Program boyunca aldıkları eğitimle okul çağındaki öğrencilerin bilgi, beceri ve tutumlarını olumlu yönde değiştirerek geleceğe daha başarılı ve mutlu bireyler olarak hazırlanmalarında, yeni eğitim ve sınav sistemlerinde öğrencinin kendilerini geliştirme ve öğrenmeyi öğrenmesinde, kendilerindeki potansiyeli keşfetmelerinde ve hedeflerine odaklanmalarında, doğru ders çalışma programları üzerinde ciddi rehberlik eğitimi aldıklarını ifade eden Final Dergisi Dershaneleri Müdürü Murat Ertaş, genellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde verilen bu eğitimin Atatürk Üniversitesi’nde açılmasının kendisini geliştirmek isteyen eğitimciler için bir fırsat olduğunu, bu nedenle hem Atatürk Üniversitesi’ne hem program koordinatörü Doç. Dr. Osman Samancı’ya teşekkür ettiklerini söyledi.
İki haftalık programı başarıyla tamamlayan öğretmenler Eğitim Koçluğu sertifikası almaya hak kazandı. Program koordinatörü Doç. Dr. Osman Samancı ise, programa öğretmenler kadar anne ve babaların da ilgisinin olması gerektiğini, programda hedef belirleme, öğrenci ile iletişim, motivasyon, stresle başa çıkma, anne baba tutumları, ergen psikolojisi, alışkan ve bağımlılık süreci, düzenli ders çalışma teknikleri konusunda ciddi eğitim verdiklerini ifade ederek, Final Dergisi Dershaneleri öğretmenlerinin bu “Eğitim Koçluğu Programı”na göstermiş olduğu ilginin, başarıyla tamamlamış olmalarının kendilerini memnun ettiğini söyledi.
Doç. Dr. Osman Samancı, “Eğitim Koçluğu Programları”nın devam edeceğini, bu programdan yararlanmak isteyenlerin ATASEM’e başvurmalarının yeterli olacağını bildirdi.