Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentte aniden başlayan kar yağışına anında tedbirler ile olası olumsuzlukları asgariye indirdi.
Daha önce kurduğu ‘Karla Mücadele Ekibi’ ile ana arterlerde ve köy yollarında kar yağışına karşı tedbirlerini arttıran Büyükşehir, karın yağışıyla birlikte cadde ve köy yollarında tuzlama ve temizleme çalışmalarına başladı. Yurdun dört bir yanını etkisi altına alan kar yağışının olumsuz etkilerini Gaziantep’te en aza indirmek için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Şehitkamil ve Şahinbey ilçeleriyle birlikte bin 175 kişilik ekiple kara müdahale ettiler.
Kar yağışına kentin muhtelif bölgelerinden 24 saat hizmet verecek olan ekipler, ana caddeler, ana yolların yanı sıra eğimli bölgelerde, kaza riski görülen yokuşlar ile merkeze uzak mahallelerde, mahalle içi yollarda tuzlama ve yol açma çalışması yaptı. Şehir merkezi ve tüm köy yolların açık olduğunu ifade eden Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, sürücülerin dikkatli olmaları ve mecbur kalmadıkları sürece araçları kullanmamaları yönünde uyarıda bulundular. Yetkililer, ayrıca karla mücadele ekibinin, 24 greyder, 19 holder, 19 noder, 22 ekomoder ve 25 kamyonla sürekli görev yapacağını açıkladılar.
Öte yandan şehir merkezinde buzlanmaya karşı kullanılmak üzere 3 bin 500 ton ve 24 tuz robotunun stokta bekletildiğini belirttiler.