Kütahya Dumlupınar Üniversitesi(DPÜ) Hisarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Öğrenci Konsey Başkanlığının koordinatörlüğünde Çanakkale’yi gezdi.
Hisarcık Meslek Yüksek Okulunun mihmandar eşliğinde gerçekleşen Çanakkale gezisine 46 öğrenci katıldı. Yapılan sabah kahvaltısının ardından Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Kilit bahir, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı, Şahin dere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Seddülbahir, Yahya Çavuş Şehitliği, Ertuğrul Koyu, Alçı tepe Köyü gezileri sonrasında Kaba tepe Tanıtma Müzesi, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Atatürk’ün saatinden vurulduğu yer gezildi. Aynalı Çarşı gezisi ve Akşam yemeği sonrası öğrencilere bir saat alışveriş imkanı tanındı.
Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Basın Temsilcisi Öğretim Görevlisi Hüseyin Yılmaz, öğrencilere tarih bilincini aşılamak adına bu tür gezileri her yıl düzenlediklerini belirtti.
Yılmaz, öğrencilerin vatan sevgisi, şehitlik ve gazilik konularında daha da bilinçli olmalarına katkı sağlamak amacıyla Mart ayı içerisinde Kütahya Dumlupınar Şehitliğine de gezi düzenleyeceklerini söyledi.(MA-EFE)