Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, dolu dolu bir sezon geçiren Erciyes’ten toplam 1 milyon 600 bin kişinin yararlandığını söyledi.
Pazar günü Erciyes’e çıkarak işletlemeleri gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çelik, Avrupa’da sezonu ilk açan kayak merkezi olan Erciyes’in, nisan ayı sonu yaklaşmasına rağmen halen açık olduğuna dikkat çekerek, "Erciyes Master Planı’nda 5 aylık bir sezon hedefliyorduk. Bu yıl bunu gerçekleştirdik. Karlama üniteleri sayesinde, yalnızca ülkemizde değil Avrupa’da kayak sezonunu ilk açan merkez biz olduk. Sonrasında yağışlı bir kış yaşandı ve bugün Nisan’ın 20’si oldu halen insanlar burada kayak yapabiliyor. Bu yıl 1 milyon 600 bin ziyaretçimiz oldu. Bunun yaklaşık 600 bini il dışından gelenler. Bu da Kayseri ekonomisine direk olarak ciddi bir katkı sağlayacak. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda il dışından gelenlerin sayısını daha da artırmak" dedi.
"SALT LAKE’DEN DAHA İYİYİZ"
Erciyes’in mekanik tesis ve pistler yönünden çok ileri seviyede olduğuna dikkat çeken Başkan Çelik, 2002 Kış Olimpiyatları’nın yapıldığı ABD’deki Salt Lake City’nin Erciyes’in çok gerisinde olduğunu söyleyerek, "Geçtiğimiz günlerde Salt Lake City’deki tesisleri gezdik, pistleri gördük. Gerçekten, ne mekanik tesisler olarak ne de yol ve konaklama tesisleri olarak bizimkilerin onda biri bile değil. Ama öyle bir yerde olimpiyatları yapmışlar. Bizim de hedefimiz önümüzdeki yıllarda Erciyes’i uluslararası kayak sporlarının yapıldığı bir merkeze dönüştürmek" diye konuştu.
"ÖNÜMÜZDEKİ SEZON İÇİN BİLETİNİ ALANLAR BİLE VAR"
Erciyes’in önümüzdeki yıllarda parlak bir gelecek beklediğine vurgu yapan Başkan Çelik, daha şimdiden önümüzdeki yıl için Erciyes’te rezervasyon yaptıran grupların olduğunu ifade ederek, "Geçenlerde çok uluslu bir şirketin Türkiye’deki yöneticilerini burada ağırladık. Bunlar AKUT’ta da yer alan 35-40 kişilik profesyonel kayakçılardan bir ekipti. Bize, ’Başkanım biz Türkiye’deki ve dünyadaki tüm kayak merkezlerini biliyoruz. Önümüzdeki yıl için, ne kadar hafta sonu ve tatil günü varsa hepsi için biletlerimizi aldık. Her hafta sonu İstanbul’dan Erciyes’e geleceğiz. Çünkü burada 15 gün bile kalsanız hergün, her biri farklı zorluk derecesine sahip ayrı ayrı pistlerde kayabiliyorsunuz’ dediler. Bunu il dışından gelen, yurt dışını iyi bilen profesyonel kayakçılar söylüyor. Bu da bizi heyecanlandırıyor ve Erciyes projesinin ne kadar doğru bir proje olduğunu ortaya koyuyor" dedi.
VATANDAŞLAR DA, İŞLETMECİLER DE MEMNUN
Erciyes’i gezen Başkan Çelik’e büyük ilgi gösteren vatandaşlar da yapılanlardan çok memnun olduklarını ifade ederken, işletme sahipleri de dolu dolu bir sezon geçirdiklerini ve kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne müteşekkir olduklarını kaydetti.