AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Kamuran Aşkar, Zonguldak-Kilimli ve Kozlu ilçelerinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.
Öğretmenevi’nde düzenlenen yemeğe Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas’ın yanı sıra Kilimli, Kozlu ve Zonguldak’ta görev yapan mahalle muhtarları katıldı. Yemekte konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Kamuran Aşkar, TTK’nın yaşaması gerektiğine dikkat çekti.
Zonguldak için “Ricacı” konumdan “İcracı” konuma geçmek için aday adayı olduğunu açıklayan Aşkar, şöyle dedi:
“Zonguldak’ı köyünden kentine kadar her kesimini bilen, bütün mahallelerinden semtine kadar gitmediğim yer yok. Her tarafta da tanıdığım bildiğim insanlar var. Edindiğimiz bu bilgi ve birikimi Zonguldak adına biraz daha ileriye taşıyabilmek, ‘Ricacı’ konumun bir ilerisi ‘İcracı’ konumdur. İcracı konumda olabilme yeri de siyasettir. Eğer siyasette varsanız, icra edebilecek konumda olursanız bu sefer yaptırım gücünüz artıyor. İşte biz sendikada ve sivil toplumda edindiğimiz tecrübeyi Zonguldak adına ‘İcracı’ konuma dönüştürebilmek için Zonguldak halkının hizmetine talip olduk.”
“TTK YAŞAMALI”
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun faaliyetine devam etmesi gerektiğinin altını çizen Kamuran Aşkar, “TTK yaşamalı, niye yaşamalı biliyor musunuz? Türkiye’nin neresinde madencilik yapacaksanız yapın TTK’nın lojistik desteğinden faydalanabilmek için TTK’yı yaşatmalısınız. Çünkü bu bölgenin insanı madenciliği en iyi bilen insandır. Eğer TTK olmasaydı, bu gün Soma’da, Ermenek’te göçükte kalan insanlarımızı mümkün değil alamazdınız. TTK yaşamalı ama bana göre TTK yaşarken özel sektörle rekabet ederek yaşamalıdır. TTK hem üretimi arttırırken, atıl alanlarını da şehrin büyüme alanlarına katmalıyız. 60 bin işçi çalıştığında bizim beyaz sarayımız duruyordu, şimdi işçi sayısı 10 binin altına düşmüş. Beyaz Saray hala orada duruyor. Zonguldak’ta bir şeyler yapmak istiyorsunuz, önünüze engel çıkıyor. Ya TTK’nın ya Orman Bölge Müdürlüğü’nün yeri. Yüzde 80’i kaçak yapılaşma ile dolu bir şehirden bahsediyoruz. Bunu aşabilmenin formülü, TTK’nın elindeki atıl olan yerleri mutlaka ve mutlaka şehrin yararına kullandırmanızdan geçiyor. İkincisi de Ormanın ıslah planlaması düzenlemesini yapılması gerekiyor” diye konuştu.