Uluslararası Şeffaflık Derneği, 'Açıkla' sloganıyla yola çıkarak milletvekili adaylarının mal varlıklarını ve seçim bütçelerini açıklamalarını istedi. Bu çağrıya 26 Milletvekili adayı kulak verirken Samsun'da hiçbir aday mal varlığını ve seçim bütçesini açıklamadı.

Uluslararası Şeffaflık Derneği olarak; Diyarbakır Barosu, Düşünce suçuna Karşı Girişim, Eşit Haklar için İzleme Derneği, Eşit Yaşam Derneği, Genç Avrupalılar Derneği, İzmir Romanlar Derneği, KA.DER, KURD-DER, Ortak Gelecek için Diyalog Derneği, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Sosyal Demokrasi Vakfı, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Van Barosu, Yerel Katılımı Destekleme Derneği ve Yuva Derneği’nin de katılımıyla oluşturduğumuz “Açık Koalisyon” adına başlattığımız  ve milletvekili adaylarından 7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde; kendilerinin ve birinci dereceden yakınlarının mal varlıklarını ve  seçim kampanyası bütçelerini kamuoyuna ‘açık’lamalarını istediğimiz kampanyamız yanıt buldu.

Türkiye'de şu ana kadar 26 milletvekili adayı mal varlığını açıkladı. Samsun'da hiçbir milletvekili adayı mal varlığını ve seçim bütçesini açıklamadı.

Şu ana kadar mal varlığın açıklayan 26 milletvekili adayı şöyle: Berkan Çelik, İstanbul 3. Bölge bağımsız adayı,Özcan Purcu CHP İzmir adayı*, Aykut Erdoğdu CHP İstanbul Adayı, Cemal Bekle,AKParti İzmir 7. sıra adayı, Sinan Odabaş HDP Kocaeli Adayı* , Deniz Zarakolu HDP İstanbul Adayı, Ziya Pir, HDP Diyarbakır adayı, Nursel Aydoğan, HDP Diyarbakır adayı, Nimetullah Erdoğmuş, HDP Diyarbakır adayı , Nesrin Hilal Şanlı HDP Diyarbakır aday, Burhan Altay CHP Diyarbakır Adayı,Gündoğan Nemrutoğlu CHP Diyarbakır Adayı, Mehmet Sıddık Çakar CHP Diyarbakır Adayı,Muhsin Koçyiğit CHP Diyarbakır Adayı, Selami Özyaşar HDP Van adayı, Lezgin Botan HDP Van adayı, Remzi Özgökçe HDP Van adayı, Tuğba Hezer HDP Van adayı, Yeliz Yıldırım HDP Van adayı, Yurdusev Özsökmenler HDP Van adayı, Adem Özcaner HDP Van adayı, Çağlar Demirel HDP Diyarbakır adayı, Edib Berk HDP Diyarbakır adayı,Feleknaz Uca HDP Diyarbakır adayı ve Zakir Batuhan Aydagül İstanbul 2. Bölge Bağımsız adayı, Özgür Özel CHP Manisa Adayı.

*Özcan Purcu ve Sinan Odabaş beyanda bulunmuşlardır,ancak formlar henüz elimize ulaşmamıştır. 7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde; tüm milletvekili adaylarından kendilerinin ve birinci dereceden yakınlarının mal varlıklarını ve  seçim kampanyası bütçelerini kamuoyuna ‘açık’lamalarını bekliyoruz!

Adsız