İstiklal Marşının kabulü ve İstiklal Marşı Yazarı Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.
Ödemiş Ortaokulu tarafından düzenlenen programa Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Dönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlamını belirten konuşmayı Ödemiş Ortaokulu Müdürü Osman Yılmaz yaptı. Yılmaz, “Bugün Cumhuriyetimizin bağımsızlığını simgeleyen İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 94. Yıl dönümünü kutlamak ve büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u anmak için buradayız. Genç nesillerin iyi yetişmesi geleceğe iyi hazırlanmaları için geçmişimizdeki tarihi olaylar çok önemli bir şekilde gençlerimize aktarılmalıdır. Gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak bizlerin görevidir. Bize verilen bu görevi en iyi yerine getirmek gençlerimizi en iyi şekilde hayata hazırlamak, ülkemize katkı sunan bireyler olmaları için çaba sarf ediyoruz. Cumhuriyet döneminin fikirlerinden sanat adamı büyük şair Mehmet Akif Ersoy yurt sevgisi taşıyan bir kimlikti. Milletimizin ortak gücünü şiirine yansıtmış ve o şiir bizim milli marşımız haline gelmişti. O gün olanaksızlar içinde olan milletimiz birçok gereksinimi başarmıştı. Mehmet Akif Ersoy’da o milletin şiirini yazdı ruhunu yazdı. Programımızda emeği geçen mesai arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Öğrencilerden Emine Cengiz ’Bayrak’ isimli şiiri okurken, Büşra Sena Kar isimli öğrenci de ’Cenk’ isimli şiiri okudu.
Türkü ve şiir dinletilerinin ardından okul yönetimi tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’un hayatı isimli belgesel dev ekrandan katılımcılara yansıtıldı.
Program tiyatro ve oratoryo gösterileri ile devam etti. Son olarak okul öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Marşı korusu ise katılımcılara hayran bıraktı. Korodaki öğrencilerin her biri İstiklal Marşının kıtalarını ayrı ayrı okuyarak büyük alkış aldılar.
Programın sonunda ödül törenine geçildi. İstiklal Marşı’nın kabulü için düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren Zelal Peynirci, Ege Aras, Cengiz Çınar, Büşra Muyan, Alperen Bayındır, Uygar Küre, Feride Devecioğlu, Sinan Küçük ve Mustafa Yaşar Güneş isimli öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinden aldılar.