Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - ANTALYA'da 3 Mayıs Türkçüler Günü'nde Türkçü Cephe Gençlik Platformu üyeleri, kamuflaj giyip askeri nizamda yürüdü.
Kazım Özalp Caddesi'nde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde son buldu. Türklüğü yücelten sloganlar atarak yürüyüş yapan yaklaşık 500 kişilik gruba, Antalyalılar da alkışlarla destek verdi.
Burada bir açıklama yapan Türkçü Dergi Başyazarı Veli Kürşad Öztürk, 3 Mayıs'ın Türkçüler için önemli bir gün olduğunu söyledi. 71 yıldır Türkçülere geçirilen zincirlerin artık Türk milletinin üniforması halini aldığını, bu nedenle 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü andıklarını aktaran Öztürk, bugün de Türkçülüğün tehdit altında olduğunu iddia etti. Öztürk, Türk iradesine pranga vurulduğunu ileri sürerek, “Aynı sinsi, korkak düşman, hedefine doğrudan Türk milletini almıştır. Milli irade vurguları yapılıp milli esaret yaratılmaktadır" dedi.
Yürüyüşte neden kamuflaj giydiklerini de açıklayan Öztürk, "Kamuflajı tercih etmemizin sebebi, askeri düzen ve örgütlülük. Örgütlülük bizim için çok önemlidir. Örgütlülükte disiplin en önemli ilkemizdir. Disiplini sağlayabilmek için özellikle Türk milletinin karakterinde bulunan askerlik yeteneğinden de yararlanarak, böyle bir tarzı benimsedik. Bu kamuflajları üyelerimiz kendileri tedarik etti" dedi.
Birleşik Türkçü Cephe'nin 30 ilde temsilciliği olan Türkçü Dergi ve sosyal medya aracılığıyla bu yürüyüşü gerçekleştirdiğini kaydeden Öztürk, kullandıkları 'kurt' işaretinin MHP'nin değil, Türk milletinin ortak simgesi olduğunu söyledi. Bu sembolün Türk dünyasına ait olduğunu anlatan Öztürk, insanları Türklük şuuru ve gururu altında toplamayı istediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI