Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, son 4 yıl içerisinde biten ve yeni yıla sarkan projelerle birlikte kente 11 milyar TL’lik yatırım yapıldığını söyledi.
Vali İzzettin Küçük, Valilik Konferans Salonu’nda basın toplantısı yaparak 2014 yılını değerlendirdi. 2011 ve 2014 yılları arasında yapılan yatırımlara değinen Vali Küçük, kentteki eğitim, sağlık, ulaşım, elektrik, kültür-turizm, istihdam, tarım gibi alanlardaki yatırım ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. Vali Küçük, biten projelerle ve devam eden çalışmalarla birlikte Şanlıurfa’ya yaklaşık 11 milyar TL’nin harcandığını belirtti. Yatırımlarla birlikte Şanlıurfa’ya hükümet tarafından pozitif ayrımcılık yapıldığını belirten Vali Küçük, 2015 ve daha sonraki yıllarda yapılacak yatırımlarla, kentin birçok alanda karşılaştığı sorunların en aza indirileceğini kaydetti. Küçük, "Sanayi alanında da Şanlıurfa’da önemli gelişmeler oluyor. 2015 yılında tamamlanacak olan sanayi bölgeleriyle istihdamda çok önemli mesafeler alınacaktır. Birçok önemli sanayi kuruluşunun yatırımlarını Şanlıurfa’da yapmasını ise Şanlıurfa’nın potansiyelini ortaya koyabilmesi açısından önemli buluyoruz" dedi.
Suriye’deki iç savaş ve kentte yaşanan göç konusunu da değerlendiren Vali Küçük, "Türkiye’nin en uzun kara sınırına sahip ili olan Şanlıurfa, komşuda yaşanan olaylar sonucunda büyük göçlere ev sahipliği yapmak zorunda kaldı. Şanlıurfalıların gösterdiği misafirperverlik, eşine rastlanmamış bir gönül zenginliğiyle açıklanabilir. Bu misafirperverliği gösteren Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Küçük, son olarak tüm Şanlıurfalıların yeni yılını kutlayarak, birlik ve beraberliğin sürmesi dileklerinde bulundu.