Muş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerinin, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde gerçeği aratmayan deprem ve yangın tatbikatında hastane boşaltıldı.
Muş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde düzenlenen tatbikat gerçeği aratmadı. Tatbikatta, senaryo gereği hastanenin boşaltılması, mahsur kalan hastalara yardım ve 112 Acil Servis ekiplerinin yaralılara müdahalesi yapıldı. Sonra yaralılar, ambulanslarla taşındı. Hastane bahçesinde yakılan ateşin söndürülmesiyle sona eren tatbikatta ekipler zamanla yarıştı. Yapılan yangın tatbikatı ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Muş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Fatih Atalan, her an her şartta yaşanabilecek olaylara karşı hazırlıklı olma adına yapılan tatbikatın çok önemli olduğunu söyledi. Tatbikatın hem sağlık çalışanlarının hem de halkın bilinçlenmesine katkı sağladığını ifade eden Atalan, “AFAD il müdürlüğümüzle ortak yaptığımız tatbikatta her an her şekilde başımıza gelebilecek olaylara karşı güzel bir tatbikat gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hem kendimizin hem de halkımızın bilinçlenmesi adına çok güzel bir çalışma oldu” dedi.
İl genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşları bilinçlendirmek için gayret edeceklerini kaydeden Muş Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü İbrahim Tanış, Muş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa olası bir afet ve yangın durumunda bina tahliyesini nasıl yapacağımız, yangına nasıl müdahale edeceğimiz, yaralıların kurtarılması ve sevki ile içeride bulunan önemli demirbaş eşyanın tahliyesini senaryo gereği arkadaşlarımızla ortaklaşa icra ettik. Güzel bir çalışma oldu. Tatbikata katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum.” Tatbikat sona erdikten sonra AFAD, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri hatıra fotoğrafı çektirdi.