Kayserispor, TFF Tahkim Kurulu’nun yaptığı toplantıda Hakeme Hakaret sebebiyle Gökhan Töre’ye verilen 3 maç cezadan birini ertelemeye gitmesi ancak Cem Can’a verilen 2 müsabakadan men cezasında indirime gitmemesine tepki gösterdi.
Kayserispor Kulübü, "Kulübümüz futbolcusu Cem Can’a PFDK tarafından verilen 2 müsübakadan men cezası olup, bir cezanın ertelenmesi için belirtilen tüm şartları taşımaktadır. Buna rağmen
TFF Tahkim Kurulu futbolcular için uyguladığı erteleme kararını, futbolcumuz için uygulamamıştır. Hakeme hakaret gibi futbolcumuza isnat edilen disiplin suçundan daha ağır nitelikteki suçlar için dahi uygulanan erteleme müessesesinin futbolcumuz için uygulanmamış olmasında hiçbir hukuki gerekçe bulunmamaktadır. TFF Tahkim Kurulu bu ve buna benzer kararları ile doğrudan doğruya adil yarışma hakkını ortadan kaldırmakta, keyfi kararları ile aynı hukuki durumdaki futbolcuları ve takımları farklı uygulamalar ile karşı karşıya bırakmaktadır. Örnek vermek gerekirse, Gökhan Töre gibi hakeme hakaret sebebiyle verilen 3 müsabakadan men cezasının 1’ini erteleyen TFF Tahkim Kurulu, tahrik üzerine rakip takım futbolcusuna yönelik hareketi sebebiyle futbolcumuzun cezasını ertelememekte, sonuç olarak hakeme hakaret ile tahrik smonucu rakip takım futbolcusuna yönelik hareketin aynı yaptırım ile cezalandırılmasına sebebiyet vermektedir. Gerek FIFA ve UEFA gerekse ulusal talimatlarımızın temel prensibi olan müsabaka görevlilerine yönelik eylemlerin daha ağır şekilde cezalandırılması da bu şekilde keyfi uygulamalar sonucunda mümkün olmamaktadır" ifadesinde bulundu.