Cizre Belediyesi Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Kunut, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) proje yarışmasında başarı gösteren öğrencileri dizüstü bilgisayarla ödüllendirdi.
TÜBİTAK tarafından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde 46’ncısı düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak ve Van’dan bin 512 proje arasında Cizre Fen Lisesinden danışmanlığını Şerif Balcan’ın yaptığı, Ece Yıldırım ve Berfin Fındık adlı öğrencilerin kimya dalında hazırladıkları ’Liken Temelli Yenilenebilir Biyobozunur Film Eldesi ve Karakterizasyonu’ isimli proje birinci oldu. Cizre Merkez Anadolu Lisesinden danışmanlığını Ömer Zeren’in yaptığı, Zeynep Zeren ve Bahar Kaplan’ın Coğrafya dalında hazırladıkları ’Güneşten Al Elektrik Enerjini’ projesi ise ikinci oldu. Başarılı öğrenciler için Cizre Merkez Anadolu Lisesi konferans salonunda tören düzenlendi. Törene, Cizre Belediye Eş Başkanları Leyla İmret, Eş Başkan Kadir Kunur, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
“PROJELER BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ”
Törende kısa bir açıklama yapan İmret, “TÜBİTAK tarafından düzenlenen bu yarışmada başarı gösteren öğrencilerimizi kutluyorum. Cizre gerçekten son yıllarda o kadar başarılara alıştı ki, öğrencilerimiz o kadar çok bilimsel, sportif ve kültürel alanlarda başarılar elde ediyorlar ki okullarında ziyaret edip ödüllendirmek istedik. Cizre’nin bilim, sportif ve kültürel alanlarda başarıyla söz edilmesi, derece alınması bizleri mutlu ediyor” dedi.
Öğrencilerin hazırladıkları projelerin, bölgemiz için son derece önemli olduğunu vurgu yapan İmret, değerli öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladıkları bu projelerle bölgemizin, şehrimizin eğitim alanındaki talihini değiştirecek daha bir çok projeye de imza atacaklarına dair inancım tamdır. Projelerin hazırlanmasında emeği geçen danışman öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, bu güzel başarıda emeği olan her kim varsa yüreğine sağlık diyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İmret ve Kunur, öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye etti.