Esnaf ve vatandaşlarla sık sık bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın markalarını korumanın görevleri olduğunu söyledi.
Ünlü Cadde’de faaliyet gösteren İskender Kebapçısı’nın sahibi Fahri İskenderoğlu, Başkan Dündar’a, şehrin markalarının birer heykelinin dikilmesini teklif etti. Ünlü Cadde’de yapılan çalışmalar için Dündar’a teşekkür eden Fahri İskenderoğlu, “Başkanımız bugüne kadar çok güzel çalışmalar yaptı. Bursa’nın değerlerine sahip çıkıyor. Bizim bir talebimiz var. Bizler ülkemizin farklı şehirlerine gittiğimizde, o şehirle özdeşleşmiş ürünlerin heykellerini görüyoruz. Mesela çinileri ile meşhur Kütahya’da çini vazo, Denizli’de horoz, Trabzon’da kemençe heykeli görüyoruz. Ne yazık ki kestanesi, bıçağı, ipeği, havlusu, şeftalisi ve İskender kebabı ile meşhur Bursa’da böyle bir şey yok” dedi.
Başkan Dündar, bu teklifi mutlaka değerlendirileceğini söyledi. Esnaf ve vatandaşla sık sık bir araya gelip onların dertlerini dinlediklerini kaydeden Dündar, “Bu tür markaları koruyup kollamamız gerekiyor. Bursa’mızın markalarına sahip çıkmak bizim öncelikli görevimiz. Bunun için en kısa zamanda bir çalışma yapacağız” dedi.