Diyarbakır’ın Kulp İlçe Belediyesi Eş Başkanı Sadiye Süer Baran, ilçenin içme suyunun sağlıklı olduğunu belirterek, vatandaşların gönül rahatlığıyla içebileceğini kaydetti.
Diyarbakır’ın Kulp İlçe Belediyesi Eş Başkanı Sadiye Süer Baran, ilçenin içme suyunun sağlıklı olmadığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bazı şahısların, Gelikasa kaynağından getirilen şebeke suyunun sağlıklı olmadığı yönündeki iddiaları üzerine DİSKİ ve Kulp Belediyesi’nin bir çalışma yürüttüğünü belirten Baran, “İlçe merkezinde birçok yerde Gelikasa mevkiinde kaptaj sistemiyle alınan doğal kaynak su şebekemizle ilgili kulaktan kulağa dedikodu duyulmakta. Bu tamamıyla asılsız, olup içme suyumuzla ilgili en ufak bir sorun yoktur. Suyumuz temiz olduğu kadar gayet sağlıklı ve gönül rahatlığıyla içilebilir. Su kaynağın başında ve yukarı kısmına kadar detaylı incelemelerde bulundum. İçme suyunu kirletebilecek en ufak bir ize rastlanmadı. Gayet doğal kaynak suyumuz temiz ve berrak bir şekilde döşenen şebekelere aktarılarak, Kulp ilçe merkezinde yapılan depoya aktarılmaktadır. Hiçbir sorun, hiçbir problem de yok” dedi.
“HİÇBİR SORUN YOK”
DİSKİ Kulp Şubesi kimyagerlerinden Rojen Alp ise, DİSKİ olarak her ay düzenli olarak suyun analizini yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Aldığımız numuneleri, Diyarbakır’daki laboratuvarlarımıza gönderiyoruz ve analiz sonuçları elimizde. Bakterolojik ve kimyasal açıdan suyumuz gerçekten uygun ve halkımız, gönül rahatlığıyla musluklarında bu suyu içebilir. Bazen sularımız beyaz akıyor. Bu suyun debisiyle alakalı. Çünkü, içme suyumuz merkeze cazibeli olarak veriliyor. Yani merkeze tazyikli geldiğinden dolayı içme suyumuz bazen musluklardan beyaz bir şekilde akabiliyor. Bunun dışında yağmur yağdığı dönemlerde içme suyumuzda hafif bir şekilde bulanıklaşabiliyor. Bu da kaynak kısmında olan kaptaj sisteminde gerçekleşen sıkıntıdan doğmakta. Bununla ilgili de çalışmalar başlatılmış olup, kısa sürede bu problem de çözülecektir. Halkımızın kesinlikle içme suyuyla ilgili hiçbir tereddüttü bulunmasın."