İstanbul temaslarını sürdüren Celil Hekimoğlu, Trabzon Federasyonu’nu ziyaret etti. Ziyarette Başkan Dursun Çağlayan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Hekimoğlu, Trabzonspor’la ilgili düşüncelerini paylaşarak, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
Ziyaretinde, uzun zamandır hazırlandığı Trabzonspor başkanlığı için görüşlerini dile getiren Hekimoğlu, "Seçim kazanmak için yönetim yapmıyorum. Seçim sonrasında da kulübe yıllarca hizmet edecek bir yönetim oluşturuyorum. Trabzonspor’a başkan olduğum taktirde işi, gücü, evi, ailesi Trabzon’da bulunan birisi olarak her an taraftarlarımızla yan yana yaşayacağım. Onlara hesap vermek zorunda kalacağım" yorumunu yaptı.
Trabzonspor’un mali tablosunun herkesin bildiği gibi iç açıcı olmadığına da işaret eden Hekimoğlu, "Gelir gider dengelerine baktığımızda şu an Trabzonspor zararla yönetiliyor. Kulüp tarihinde hiçbir yönetimin bugünkü kadar bağış almamasına rağmen yapılan transfer yanlışları ve hatalı yönetim stratejileri kulübün borçlarını artırmıştır. Göreve gelirsek bu hataların hiçbirini tekrarlamadan hazırladığımız kısa, orta ve uzun vadeli projelerle önce freni çekeceğiz, ardından ekonomik büyüme modelini geliştireceğiz" diye konuştu.
Federasyon Başkanı Çağlayan ise ziyaretinden dolayı Hekimoğlu’na teşekkür ederken, İstanbul’un kulübün görünüşü ve beklentiler konusunda görüşlerini açıkladı. Toplantıda Başkan Dursun Çağlayan dışında, Başkan Vekili Harun Özdemir, Muhasip Reşat Çakıroğlu, Genel Sekreter Ömer Akyıldız, Başkan Yardımcıları İslam Kara, Adem Ertürk, Osman Karamehmetoğlu ve yöneticiler Hayrullah Ertem, Şahin Çakır, Alibey Kızıltaş, Hayri Ayvaz, Ayhan Arslan ve Salim Zorba hazır bulundular.