Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. İbrahim Gürses, güzel terbiyenin en güzel miras olduğunu belirterek, “Daha evleneceğimiz kişiyi seçerken doğacak çocuğumuzun terbiye süreceği başlar” dedi.
Gemlik Belediyesi’nin Roda Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte tertiplediği “Çocuk Terbiyesi ve Eğitimi” konulu konferans ilgi gördü. Ömer Kahraman Düğün Salonu’nda yapılan konferansa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. İbrahim Gürses konuşmacı olarak katıldı. Öğrenciler ve velilere yönelik konferansı Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, çok sayıda davetli ve vatandaş dinledi.
Gürses, “İnsan eğitilemez, ama terbiye görür. Terbiye, bitip tükenmek bilmeden, daha doğru, daha ahlaklı ve manevi olma sürecidir. Bir çocuğun, bir insanın eğitim ve öğretim hayatının yanı sıra en önemli safhası olan terbiye, bir annenin veya bir babanın daha evlenmeye karar verdiği anda başlar” dedi.
“Evlat anne ve babasının sırrıdır” diyen Gürses, “Nasıl biri ile evleneceğim” sorusunun doğacak çocuğun terbiye sürecinin başlangıcı olduğunu savundu. Güzelliği, soyu, sopu, asaleti, zenginliği, güzelliği için evlenenler olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. İbrahim Gürses, en doğru olanın dindar ve ahlaklı olanı tercih etmek olduğunu ifade etti. Gürses, çeşitli psikiyatr ve psikologlar ile din âlimlerinin sözlerini anlatarak, çocukluk yaşantısının insanları geleceğe hazırladığına dikkat çekti. Gürses, “Güzel terbiye, çocuğa ve insanlığın geleceğine bırakılacak en büyük mirastır” diye konuştu.