Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Büyükşehir Belediyespor (DBB) Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımına, oyun için özel yapılmış tekerlekli sandalye hediye etti.
DBB Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları, Engelliler Sorumlusu Turgay Besim, Takım Hocası Erol Kayhan ve Takım Kaptanı Murat Soncul liderliğinde engelli tekerlekli sandalyeleriyle Başkan Gürlesin’i makamında ziyaret etti. Engelliler Sorumlusu Turgay Besim, Başkan Gürlesin’in tekerlekli oyun sandalyesini alarak takımı sevindirdiğini belirtti. Başkan Gürlesin’e takım olarak teşekkürlerini ifade eden Besim, "Daha önce Başkanımızla bir araya gelmiştik. Bizlere ihtiyaçlarımızı sormuştu. O zaman henüz belediye başkanı değildi. Seçilmesi durumunda engelli basketbolu sporcularına destek sözü vermişti. Şimdi ise bu sözünü tutarak özel yapım basketbol tekerlekli oyun sandalyesini aldı. Takım yönetimi ve oyuncularımız adına çok teşekkür ediyorum" dedi.
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, işitme, görme, bedensel ya da zihinsel engelli gibi tüm engellilerin farklı bir yeri olduğunu belirterek, "Onlara belediye olarak pozitif ayrımcılık yapacağımızı her fırsatta söylüyorum. Bunlara bir de engelli kardeşlerimizin spor yapmaları gibi bir durum söz konusu eklenince, bizler de üzerimize düşenden daha fazlasını yapmak istiyoruz" dedi.
Engelli bireylere fırsat verilmesine inandığını da kaydeden Başkan Gürlesin, "İnanıyorum ki takımımız da büyük başarılara imza atacaktır. Pamukkale İlçesi sınırları içerisinde yaşamanın bir ayrıcalık olacağını söylemiştim. Bundan dolayı tüm çalışmalarımızda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tekerlekli sandalyelerin de tüm engeli basketbol oyuncularımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.